Претрага
Претрага
Close this search box.

JKP „Novosadska toplana“ širom grada podmlađuje vrelovod, u toku remont i revitalizaciju celokupnog tehničkog sistema

Foto: Dnevnik/ R. Hadžić

Period između dve grejne sezone JKP „Novosadska toplana“ i ovog leta koristi za remont i revitalizaciju celokupnog tehničkog sistema, od kojih su najintenzivniji radovi na obnovi i izgradnji vrelovodne mreže, priključaka i vrelovodnih šahtova. Veliki deo posla je završen, dok se aktuelni odvijaju planiranom dinamikom.

Radovi na frekventnijim saobraćajnicama organizovani su fazno, kako bi se smanjilo opterećenje saobraćaja i omogućilo lakše kretanja građana u delovima grada gde se ekipe nalaze. Iz ovog preduzeća ukazuju da je rekonstrukcija vrelovodne mreže, u okviru sveukupnih radova na remontu, revitalizaciji i modernizaciji tehničkog sistema, od vitalnog značaja za postizanje sigurne, kvalitetne i kontinuirane isporuke toplotne energije za grejanje Novog Sada.

Rekosntrukcija vrelovodne mreže na deonici od toplane „Sever“ do Bulevara oslobođenja, nakon završetka radova na prelazu Bulevara oslobođenja, nastavlja se na prelazu Bulevara Jaše Tomića u zoni raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja. Zbog tih radova, koji su u završnoj fazi, zabranjen je saobraćaj u oba smera na Bulevaru Jaše Tomića u zoni raskrnsice sa Bulevarom oslobođenja, iz Kisačke ulice zabranjeno je skretanje na Bulevar Jaše Tomića, dok je sa istog Bulevara iz smera Rumenačke ulice omogućeno skretanje desno na Bulevar oslobođenja i levo u petlju lokalne saobraćajnice kompleksa autobusko-železničke stanice. Takođe, sa Bulevara oslobođenja onemogućeno je skretanje desno na Bulevar Jaše Tomića, dok je dozvoljeno kretanje vozila iz ulica Save Kovačevića i Kraljevića Marka na Bulevar Jaše Tomića u smeru ka Kisačkoj ulici.

Foto: Dnevnik/ R. Hadžić

U okviru rekonstrukcije vrelovoda u bloku Ložioničke i Ulice Svetozara Ćorovića u aktuelnoj fazi radova do 25. avgusta zabranjen je saobraćaj u Ložioničkoj, u delu od Ulice Partizanskih baza do Iva Ćipika, kao i u lokalnoj saobraćajnici između Ložioničke i Bulevara Slobodana Jovanovića.

Iz JKP “Novosadska toplana” navode da su protekle nedelje počeli radovi na vrelovodu u Partizanskoj ulici, na deonici od Rumenačke ulice prema ZGOP-u i u Ulici Jovana Hranilovića, u delu od Partizanske do kućnog broja 65. Zbog ovog posla ukinute su biciklistička i pešačka staza u Partizanskoj ulici, dok je Ulica Jovana Hranilovića „slepa“ u delu od Bulevara Jaše Tomića do kućnog broja 65, i tako sve do 30. septembra. Podsećaju i da se radovi u bloku Bulevara Mihajla Pupina i Ulica Jovana Đorđevića i Jovana Boškovića odvijaju se planiranom dinamikom, kao i aktuelna faza u Ulici Jovana Đorđevića u delu od Stevana Branovačkog do Bulevara Mihajla Pupina. Izmena režima saobraćaja u okviru pomenute faze radova na snazi je do 1. avgusta, dok je planirani rok za završetak svih radova u celom bloku 22. avgust. Rekonstrukcija vrelovodne mreže u Svetojovanskoj ulici takođe se odvija planiranom dinamikom, a iz Toplane podsećaju da je pomenuta ulica za saobraćaj zatvorena do 1. avgusta, te da se zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i razumevanju zbog velikog posla koji Toplana izvodi tokom građevinske sezone.

Srediti kućne instalacije

Iz JKP “Novosadska toplana” apeluju na korisnike usluga da ovaj period iskoriste za radove na kućnim instalacijama, koje su jednako važan i neodvojivi deo toplifikacionog sistema i čije održavanje nije u ingerenciji ovog preduzeća. Stoga bi trebalo da tokom leta obave sve potrebne poslove, kako bi do septembra sve bilo spremno za neometano obavljanje pripremnih radnji za narednu grejnu sezonu.

dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага