Zimska služba JКP “Put“ je u pripravnosti iako snega još uvek nema, mada su, po rečima Biljane Ćubić, zadužene za odnose s javnošću u tom preduzeću, juče ujutro zabeležene slike snega na kolovozima u nekim delovima Кlise.

“Naša Zimska služba je trenutno u prvom stepenu pripravnosti i dvedesetčetvoročasovnom dežurstvu“, kaže Biljana Ćubić. Četiri vozila s posipačima redovno obilaze celu teritoriju Novog Sada, kao i sremsku stranu koja je u nadležnosti “Puta”.

Zbog niske oblačnosti, temperature i guste magle, kolovozi su vlažni i klizavi pa u toku noći i ranih jutarnjih časova postoji mogućnost stvaranja poledice. Upravo zbog toga, iako nema snega, neophodna je velika pažnja u saobraćaju, poštovanje saobraćajne signalizacije i brzina prilagođena uslovima na terenu.

“Prethodnih dana naše ekipe svakodnevno su posipale mostove, nadvožnjake i natputnjake rastvorom magnezijum-hlorida, dok su rastvorom soli posipale saobraćajnice prvog prioriteta, linije gradskog prevoza, bulevare i kružne tokove”, nabraja Biljana Ćubić.

“U toku prethodnog perioda je bilo i nekoliko intervencija po pozivu policije i Saobraćajne inpekcije zbog havarija vodovoda i kanalizacije i pojave vode na kolovozu. Naše ekipe su brzo izlazile na teren i posipale takve površine solju da ne bi došlo do zamrzavanja i stvaranja poledice. Takve slučajeve često naše ekipe prve konstatuju prilikom redovnih obilazaka terena i momentalno intervenišu”, navodi Biljana Ćubić.

Na sremskoj strani, na kojoj je često temperatura neki stepen niža, redovno se tretiraju saobraćajnice prvog prioriteta, usponi i deonice državnih puteva u nadležnosti JКP “Put” koje to preduzeće održava za potrebe JP “Putevi Srbije”.

“Pažnja se obraća na državne puteve na kojima se na pojedinim deonicama s obližnjeg terena sliva voda na kolovoz, zbog čega se obavezno preventivno posipaju putnom soli”, navodi Biljana za Dnevnik.

To se čini da ne bi došlo do stvaranja poledice, što se naročito odnosi na puteve Petrovaradin–Paragovo, Sremska Кamenica – Rakovac i Rakovac–Zmajevac. I ostali državni putevi na prilazu Novom Sadu su takođe tretirani, poput puteva Novi Sad – Rumenka – Stepanovićevo – Zmajevo i Кać–Budisava–Кovilj. Na putevima prema Begeču, Futogu i Sremskoj Кamenici primećeni su ostaci blata na kolovozu, na šta treba obratiti pažnju prilikom vožnje.

Izvor: Tanjug/Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments