Претрага
Претрага
Close this search box.

JKP “Tržnica” obeležila 71 godinu uspešnog rada

Foto: Ustupljene fotografije
Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad obeležava 71 godinu postojanja i uspešnog rada. Dan preduzeća bio je povod da se okupe zaposleni i da se radnicima koji su u komunalnom sektoru 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina dodele jubilarne nagrade i zahvalnice.

Spajanjem tri pijačne uprave, 25. juna 1952. godine, osnovana je Gradska komunalna ustanova „Tržnica“. I tako započinje priča koja sve do danas traje. Vremenom, nastale su i druge pijace, širio se grad, samim tim i potrebe građana, te je današnje Javno komunalno preduzeće “Tržnica” organizovano odlukom Skupštine grada Novog Sada 1994. godine, čime mu je povereno na upravljanje osam pijaca na teritoriji grada Novog Sada. To su Limanska, Riblja, Futoška, Temerinska, Najlon, Kvantaška, Satelitska i Detelinarska pijaca, a pod našom upravom su i Petrovaradinska i pijaca u Sremskoj Kamenici.

Foto: Ustupljene fotografije

Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad je savremeno organizovano preduzeće, koje kroz upravljanje, komunalno opremanje, uređenje i izgradnju pijaca obavlja svoju osnovnu delatnost obezbeđivanja uslova za redovno, kvalitetno, raznovrsno i nesmetano snabdevanje građana svežim životnim namirnicama i robom široke potrošnje.

Imajući u vidu brzinu kojom raste grad, sve izazove tržišta, zahteve Novosađana i našu veoma važnu ulogu u snabdevanju građana, trudimo se da Tržnica bude model modernog, evropski konkurentnog i sistematski uređenog preduzeća za 21. vek.

Upravo to i jeste naš cilj – čuvati one vrednosti koje traju 71 godina, a napraviti nove vrednosti za najmanje sledećih sedam decenija.

Foto: Ustupljene fotografije

– Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad ove godine obeležava 71 godinu uspešnog rada i posebno nam je drago što smo dobili prestižnu nagradu Privredne komore Srbije za uspešan rad prethodnih sedam decenija, za šta su zaslužni i zahvalnost dugujemo pre svega našim zaposlenima koji dugi niz godina doprinose napretku i radu preuzeća, ali isto tako i našim zakupcima koji su, zajedno sa nama, praktično domaćini na našim pijacama. Ono što je osnovni cilj nastavka rada jeste da unapređujemo i stvaramo što bolje uslove za naše sugrađane koji posećuju i borave na našim pijačnim prostorima, uz želju da se osećaju lepo na našim pijacama koje su i mesto susreta i okupljanja, ne samo prostor na kome se kupuje, a isto tako da
im obezbedimo najbolje i najkvalitetnije zdrave i sveže proizvode. Osavremenjavanje, izmena organizacije rada na pijacama i novi projekti, prvenstveno slušajući potrebe naših sugrađana i naših zakupaca, koji najbolje znaju šta su njihove potrebe, predstavljaju naš plan za budućnost – izjavio je Vladimir Stojković, VD direktora JKP „Tržnica“ Novi Sad.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti