Претрага
Претрага
Close this search box.

JKP “Zelenilo” počelo sadnju 184 sadnice drveća i šiblja na više lokacija u gradu

Foto: Ustupljene fotografije

Radnici “Gradskog zelenila” obavljaju opsežne radove na sadnji i pripremi lokacija za sadnju drveća i ukrasnog šiblja širom grada.

Danas će na više lokacija biti posađene 184 sadnice drveća i ukarsnog šiblja. U Venizelisovoj ulici sadi se 61 hrast, u Stepanovićevu 10 jasenova i pet sorbusa, na Temerinskom putu pet, a u dvorištu škole “Laza Kostić” tri lipe. Ispod Varadinskog mosta biće posađeno 100 stabljika ukrasnog šiblja.

Foto: Ustupljene fotografije

U rasadniku se obavljaju pripremni radovi, vađenje i pakovanje kao i isporuka sadnica drveća, ukrasnog šiblja i plodne zemlje sa kompostom za sadnju.

Na više lokacija u gradu se sakuplja lišće. U ulici Maksima Gorkog, uz Futoški put, u ulicama Vojvode Stepe i Seljačkih Buna, bulevarima Kneza Miloša i Slobodana Jovanovića, kao i u bloku oko ulice Veljka Petrovića, u kom se okopava i orezuje šiblje, kao i u ulici Kornelija Stankovića i na kružnom toku.

U Šekspirovoj ulici na delu zelene površine biće postavljeni zaštitni metalni stubići, a u parku Bistrica se popravljaju klupe i korpe za otpatke.

Foto: Ustupljene fotografije

 

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti