Претрага
Претрага
Close this search box.

JOŠ JEDNA DONACIJA U NIZU Grad nastavlja sa ulaganjem u VATROGASCE- Ovako će izgledati novi objekat u Futogu, a evo kako izgleda NOVO VOZILO (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova Lukom Čaušićem, obišao radove na izgradnji Vatrogasnog doma u Futogu. Nakon čega su dodelili novo vozilo Vatrogasno – spasilačkoj brigadi Novog Sada.

Radovi su započeti u septembru ove godine, a izvođač naglašava da će u junu 2024. godine objekat biti gotov. Grad je za izgradnju ovog objekta izdvojio 60 miliona dinara.

-Vatrogasna brigada će za devet meseci imati lep objekat iz kojeg će moći da pružaju zaštitu ljudskih života i imovine. Kažu da je u proseku potrebno 10 minuta do dolaska na intervenciju. Na taj način će grad moći da brani Futog, Veternik i Begeč. Važno je da nastavimo ulaganje. Ovde se nalazi vatrogasno vozilo gde smo izvršili primopredaju i uručili ključeve načelniku vatrogasne službe. Grad je izdvojio 28 miliona dinara za ovo vatrogasno vozilo. Važno je da smo dodelili sredstva za narednu godinu, za još jedno vozilo koju su tražili naši vatrogasci. Do sada je uloženo nekih 150 miliona dinara u proteklih deset, jedanaest godina – u vozilima i opremi. Nastavićemo sa ulaganjem. Zahvalio bih se svima iz vatrogasne brigade, ljudima koji nam pomažu uvek kada je teško. Želim im sreću u daljem radu – rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Zahvalio bih se gradonačelniku Đuriću na ovoj izuzetnoj vrednoj donaciji – vatrogasno spasilačkog kamiona. Zahvalio bih se i na izgradnji nove vatrogasne jedinice u Futogu. Nadam se da ćemo uskoro započeti projekat izgradnje novog objekta Uprave za vanredne situacije u Beogradu. Novi Sad je postao velegrad koji mora da se brani iz više lokacija. Poslednjih deset godina Novi Sad izdvaja značajna sredstva za kupovinu vozila, podržava dobrovoljne vatrogasce. Hvala državi što je obratila pažnju na ljude koji zaista rizikuju svoje živote da bi zaštitili živote i imovinu građana. Zahvalan sam predsedniku Republike Srbije, Vladi i ministru Gašiću na ogromnoj podršci. Rekonstruišemo preko 30 objekata, izgradnja 20 jedinica je u toku. Ugovoreno je još 15 novih jedinica širom Srbije – rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Čaušić i dodao:

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Očekujemo 77 novih kamiona, kupljena su 4 helikoptera za gašenje požara na otvorenom. Ovim tempom ćemo vrlo brzo doći do onog ideala da građani Republike Srbije imaju najbolju moguću zaštitu od požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda. Hvala vatrogascima Novog Sada, oni su ove godine intervenisali 2.638 puta i direktno su spasili 35 života građana Novog Sada.

Kada se završe radovi u Futogu, ovako će izgledati novi objekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti