U Višem sudu u Novom Sadu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Novosađaninu Borisu Radovanoviću (48), zvanom Ginis, koji je krajem pretprošle godine uhapšen u Solunu posle sedmogodišnje potrage.

Prethodno ročište, 18. aprila je odloženo, jer je okrivljeni izjavio da se ne oseća dobro. Današnjem ročištu, kako je najavljeno, prisustvovaće i sudski veštak medicinske struke koji će prethodno pregledati medicinsku dokumentaciju okrivljenog, da bi potvrdio da je on sposoban da prisustvije i učestvuje na suđenju.

Kako prenosi Dnevnik.rs, Boris Radovanović je početkom ovog meseca prebačen u zatvor u Padinskoj Skeli odakle im je nedavno poslao pismo. U tom dopisu navodi da je u novi pritvor premešten jer je navodno visoko rizično lice i sumnja se da priprema i treće bekstvo.

Od kada je iz Grčke izručen Srbiji, Radovanoviću je ovo treći zatvor. Najpre je bio u Sremskoj Mitrovici, pa zatim u Novom Sadu.

Podsetimo, Radovanović je u odsustvu osuđen na dve decenije zatvora zbog 30 pljački. Krivični postupak je pravosnažno okončan u avgustu 2014. godine, a pored zatvorske kazne, tada mu je izrečena i mera obaveznog lečenja od narkomanije. Optuženi je je posle višegodišnjeg bekstva, uhapšen 22. decembra pretprošle godine u Solunu, a nakon molbe Ministarstva pravde upućene grčkim vlastima, isporučen je našoj zemlji polovinom prošle godine.

Svojevremeno je vanraspravno veće uvažilo prigovor njegovog branioca, koji je lane u decembru, pre početka glavnog pretresa, tražio da se Viši sud oglasi stvarno nenadležnim za ponovljeno suđenje. Navodno, spisi su potom prosleđeni Osnovnom sudu na dalje postupanje, ali je aprila ove godine ipak, započelo ročište pred većem Višeg suda.

Svojevremeno motorom i Jugom popeo se na luk Žeželjevog mosta

Novosađaninu Boris Radovanović (48) Ginis u javnosti je postao poznat po tome što je 1996. godine preko luka nekadašnjeg Žeželjevog mosta, najpre prevezao motocikl „suzuki”, a zatim i „jugo”. Zbog ovoga je dospeo u Ginisovu knjigu i dobio pomenuti nadimak. Imao je nameru da pokuša podvig i sa kamionom “trotoncem” ali ga je policija sprečila.

Pobegao iz zatvora

Novosađanin kome se 2009. godine sudilo zbog razbojništava, pobegao je početkom avgusta te godine, kada je imao zakazan pregled kod zubara. To mu je bio treći dolazak u privatnu ordinaciju u Ulici Augusta Cesareca. Njemu su ruke, navodno, propisno bile vezane lisicama, ali kada su zatvorski stražari otvorili vrata policijskog vozila, Radovanović je jednog od njih odgurnuo i dao se u beg. Na raskrsnici ulica Laze Kostića i Augusta Cesareca, desetak metara dalje, na motoru je bio vozač s kacigom na glavi i čekao Radovanovića. Navodno, čuvar je potrčao za njim upozoravajući ga da stane, ali je vozač sa saputnikom beguncem, dao gas i pobegao.

Radovanović se pre toga nalazio u pritvoru novosadskog Okružnog zatvora na Klisi od kraja januara 2008. godine kada je lišen slobode sa još jednim sugrađaninom, neposredno posle razbojništva u jednoj radnji. Kako smo pisali, on je ranije zbog krađa i razbojništava u zatvoru proveo šest godina.

Autor: Dnevnik.rs/Nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Djomla
04/11/2019 14:55

I treba da robija kad je drukara I 0 od coveka smrad …