Претрага
Претрага
Close this search box.

JUTRO NAKON NEVREMENA Dve osobe spasene iz zaglavljenog vozila u Beogradu, intervenisano na 75 lokacija u celoj zemlji

Foto: screenshot/IG/serbialive_beograd

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, Miloš Milenković, izjavio je da su u Beogradu tokom jučerašnjeg nevremena spasene tri osobe, od kojih su dve bile zaglavljene u vozilu.

Milenković je za RTS naveo da su spasene dve osobe iz vozila koje je bilo zaglavljeno u velikoj količini vode u Ulici Marka Čelebonovića na Novom Beogradu.

On je naveo da je na teritoriji cele zemlje intervenisano na 75 lokacija, uključujući i tri mesta na kojima je intervenisano zbog požara izazvanog gromom – u Ečki i Titelu.

Milenković je kazao da su tokom subote vatrogasci-spasioci bili angažovani na 39 lokacija u Beogradu, gde je učestvovao 91 pripadnik tog sektora.

Prema njegovim rečima, vatrogasci-spasioci su uklanjali stabla sa kolovoza, crpeli vodu, kao i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije usled olujnog vetra.

Dodao je da su između ostalog, uklonjeni delovi krova sa zgrade Poštanske štedionice i Skupštine Srbije.

Što se tiče teritorije cele Srbije, Milenković kaže da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali na 75 lokacija u Severnobačkom, Južnobačkom, Severnobanatskom, Srednjebanatskom, Borskom, Šumadijskom, Zaječarskom i Jablaničkom okrugu.

Naveo je da je naglasak, kao i u Beogradu, bio na tehničkim intervencijama, a nije bilo potrebe za evakucijom i spasavanjem.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага