Претрага
Претрага
Close this search box.

JVP “Vode Vojvodine” i JVP “Srbijavode” počele sanaciju posledica izlivanja

Foto: JVP „Vode Vojvodine“
Nakon izlivanja nafte na glavnom toku Dunava, koje se dogodilo danas, hitnom zajedničkom akcijom JVP “Vode Vojvodine” i JVP “Srbijavode” započeta je sanacija i sve druge potrebne procedure kako bi se što brže i delotvornije otklonila sva zagađenja, naftna mrlja iz reke i sve štetne posledice.

Na teren su odmah nakon inspekcijskog naloga izašle sve nadležne službe, pokrajinska vodna inspekcija, sektor za vanredne situacije, predstavnici JVP “Voda Vojvodine”, sektor za vanredne situacije Bačka Palanke, kao i akreditovana laboratorija Agencije za Zaštitu životne sredine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Utvrđena je pogodna lokacija na kojoj je moguće postavljanje zaštitne plivajuće brane kako bi se uhvatila naftna mrlja.

Po postavljanju zaštitne plivajuće zavese uhvaćena naftna mrlja se odvaja od vodene faze, skladišti i zbrinjava, precizira se u saopštenju.

Novosadska lučka kapetanija podnela je u ranim prepodnevnim časovima prijavu Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da je na 1287. kilometru Dunava u blizini Čelareva došlo do akcidenta i da se iz broda koji plovi pod bugarskom zastavom izlila tečnost za koju se sumnja da potiče od naftnih derivata, rekao je ranije danas pomoćnik sekretara u tom pokrajinskom telu, Nemanja Ivanović.

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da je reč o brodu “Jumbo” registrovanom u Bugarskoj i da se izlilo 35 tona pogonskog goriva.

tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti