Претрага
Претрага
Close this search box.

KAĆ MIRIŠE NA ČVARKE Pogledajte atmosferu koju NI NEVREME nije moglo pokvariti, stigle i ekipe iz SEVERNE MAKEDONIJE i REPUBLIKE SRPSKE (FOTO)

Foto: Gradske info

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić Tepavčević prisustvovali su otvaranju manifestacije „Čvarak fest“ u Kaću, koja se ove godine održava po 14. put, u organizaciji Udruženja građana „Katy“.

Foto: Gradske info

Iako je nevreme koje je oko podneva zahvatilo Kać i okolinu pretilo da pokvari čitavu događaj, manifestacija je ipak održana, a druženje je nastavljeno ispod šatora, koji je za tu priliku postavljen.

Neskrivajući zadovoljstvo što je u mogućnosti da prisustvuje manifestaciji, ministarka je izjavila:

-Zemlja Srbija je najbogatija zemlja, kada ima ovakve ljude. Čak ni nevreme nije moglo da zaustavi vredne ljude, a to je ono čime se ponosi naša Srbija- rekla je Kisić otvarajući manifestaciju.

Gradonačelnik Novog Sad Milan Đurić, takođe je bio zadovoljan manifestacijom i organizacijom, ističući kako ni nevreme ne može da pokvari dobru atmosferu i pozitvnu energiju.

Foto: Gradske info

-Lepo druženje je svrha i suština ovakvih manifestacija, pored potrebe da promovišemo nešto što je tradicionalno, mi na ovaj način promovišemo vrednosti i brendove Novog Sada i okolnih mesta. Nama kao Gradu ostaje samo da što više podržimo ovakve i slične manifestacije, koje pospešuju turističku ponudu Novog Sada- rekao je Đurić.

Manifestacija „Čvarak Fest“ održava se od 2010. godine u Kaću.

Takmičenje u topljenju čvaraka je glavni deo ovog gastronomskog događaja i ono počinje u jutarnjim časovima kada se okupljaju ekipe. Ove godine su osim ekipa iz Srbije bile prisutne i po dve ekipe iz Republike Severne Makedonije i Republike Srpske.

Za dobru atmosferu pobrinula su se dva kulturno-umetnička društva iz Kaća, tamburaški orkestar i jedan bend.

Foto: Gradske info

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti