Foto: Copyright decijeselo.org.rs/24sedam

Bojan Pajtić odavno je poznat kao neko ko nema mnogo empatija prema pripadnicama lepšeg pola koji je često u javnosti iznosio mizogine komentare

Prošlo je već sedam dana od kako je jedna 21-godišnja devojka iz Kule prijavila za silovanje nekadašnjeg funkcionera Demokratske stranke i veoma bliskog saradnik Bojana Pajtića, Srđana Egića (42).

Ipak, bivši predsednik Demokratske stranke i čovek koji je svojevremeno vedrio i oblačio u Novom Sadu i Vojvodini, Bojan Pajtić, i dalje se nije udostojio da da svoj komentar srpskoj javnosti povodom hapšenja Egića, sa kojim je godinama blisko sarađivao.

To ne treba da čudi s obzirom da je Pajtić odavno poznat kao neko ko nema mnogo empatija prema pripadnicama lepšeg pola koji je često u javnosti iznosio mizogine komentare.

Treba se samo setiti da je bivši predsednik Demokratske stranke nekadašnjoj ministarki Neli Kubirović upućivao skaradne komentare na račun trudnoće, dok je najvulgarnije vređao premijerku Anu Brnabić.

Kada su mediji 2019. godine objavili vest da je tadašnja ministarka Nela Kuburović u drugom stanju, ovaj profesor Pravnog fakulteta putem Tvitera uputio je krajnje neumesan komentar.

– Nela Kuboruvić u drugom stanju. Eto. A sve vreme je napadate da ništa ne zna – napisao je tvit koji je ubrzo obrisao pošto je usledila lavina komentara i osuda na njegov račun.

Foto: Printscreen/Twitter

Ne samo da nikad nije uputio izvinjenje za takvu mizoginu poruku nego je nastavio u istom maniru, pa je premijerku Anu Brnabić nazvao džiberkom kad je stala u njenu odbranu.

– Evo džiber premijerke. Ništa nisi naučila na kursu da ste vi, najviše funkcionerke, podložne i kritici i ironiji. Neće moći da prostački blatite svakog s kim se ne slažete, a kad se uzvrati, onda ste bespomoćne ženice. Pohvala za pravopis, napokon bez grešaka. Neko drugi piše, priznaj – naveo je Pajtić.

Iako je od ovog skandala prošlo nekoliko dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena.

Srđan Egić, nekadašnji funkcioner Demokratske stranke, optužen je da je 8. marta silovao devojku iz Kule koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Foto: Printscreen/Facebook/UDS

On je od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka.

Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Meštanin
16/03/2023 12:39

Čin nasilja nad ženama nije politički čin.
Čemu zamagljivati moguću krivičnu odgovornost pozivanjem na političku prošlost.
Nikakvi komentari sadašnjih ili bivših političara nemaju značaja u činu divljaštva
Političari u svojim prepucavanjima valjda treba da se smatraju novim vlastelinima?

SNS Uzivo
16/03/2023 12:52

Ja se recimo secam slucaja Bate Gasica i Palme. Sad, da li je bas toliko bitno pljuvati bivsu vlast pored aktuelnih silovatelja? 🙂

Last edited 15 dana ranije by SNS Uzivo