KAKO DA SKROMNI DOM IZGLEDA LUKSUZNO, A DA NE POTROŠITE PUNO PARA: Dizajneri otkrili 7 FORA koje prave ogromnu razliku

Foto: Pexels

Saznajte kako da renovirate stan da izgleda luksuzno, dizajneri će vam dati 7 odličnih saveta.

Kako da učinite da unutrašnjest vašeg stana izgleda skupoceno, a da zapravo ne uložite puno novca u uređenje? Postoji nekoliko načina!

Stručnjaci škole za dizajn enterijera podelili su nekoliko efikasnih trikova koji će pomoći da transformišete dom i učinite ga vizuelno skupljim, a da ne potrošite velike količine para.

1. Prostor i “vazduh”

Ni u jednom modernom časopisu za enterijer nećete videti “zatrpan” stan, puno malih soba, sve nagurano… Prostorije izgledaju veliko, prosto “dišu”, nema suvišnih stvari… Ovaj efekat možete lako da postignete, a za početak povedite računa o svetlu. Ne zaboravite koliko je važno koristiti prirodno svetlo. Nema potrebe da forsirate da na prozorima držite saksije sa cvećem ili da stavljate tamne zavese. Dozvolite da svetlost prodre u vaš stan.

2. Minimalizam u spavaćoj sobi

Želite da vizuelno povećate visinu plafona? Koristite ogledala koja možete da okačite nasuprot prozora. Oni će reflektovati svetlost i tako učiniti da prostor izgleda veće. Ako imate ostavu, gledajte da u nju odložite što više stvari kako biste raščistili prostorije u kojima boravite. Što manje nameštaja i detalja, to će stan delovati luksuznije i veće.

3. Prirodni materijali

Prirodni, eko materijali su već neko vreme ultimativni hit u svetu mode i dizajna. Prednost ovih materijala jeste što mogu da svaki prostor da vizuelno učine skupljim. Drvo, lan, prirodni kamen, pamučne krpare podići će cenu svakom domu. Stavite kamen u dekoraciji zidova ili podova, drvene ploče ili kvalitetan tekstil i videćete kako će soba zablistati.

4. “Cool” slavine i sudopere

Detalji su ključ! Slavine lošeg kvaliteta, na kojima ostaju fleke ili su klasičnog, zastarelog (mada praktičnog) dizajna zasigurno će vaš prostor učiniti jeftinim. Bolje je jednom da potrošite novac na “cool”, moderne slavine, sudopere, lavaboe, a da ih zatrim koristite godinama. Ovo je investicija koja se isplati. Birajte opcije koje su u trendu, ali neće izaći iz mode u narednih par godina.

Foto: Pexels

5. Utičnice, kablovi i detalji

Ne zaboravite na manje, ali ipak važne elemente svakog enterijera. Budite pametni u izboru prekidača, utičnica, kablova, gledajte da izaberete rešenja koja su kvalitetna, dekorativna… Ako su odabrani sa ukusom, ovi elementi će doneti stil u vaš dom i učiniti ga skupocenim.

6. Ručice, kvake i slično

Isto važi i za okove za nameštaj. Čak i ako imate jeftin nameštaj, možete da ga učinite elegantnijim samo zamenom ručki.

7. Dekorativni detalji

Ovde je važno da date prednost krupnim dekorativnim komadima. Ne bi trebalo da “zagušite” dom sitnim figurama. Bolje je da izaberete jedan ključni element, koji će biti centralni dekor, to učiniti da vam dom izgleda luksuzno, kao iz časopisa.

mondo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Jasna
09/09/2023 23:36

Ali ja NECU da mi dom izgleda kao iz CASOPISA! I lici na druge. Ocu da lici na MENE.

Povezane vesti