Foto: Brave Saver

Sigurno se i vama dogodilo da ugledate gomilu “grudvica” na trenerki ili duksu koji toliko volite? Kod nekih materijala to će se dogoditi nakon dužeg nošenja, ali moderne mešavine pamuka i sintetike nekad “popuste” i posle samo par pranja.

Naročito se to dešava na delovima koji se taru o druge – recimo, na unutrašnjim delovima nogavica ili rukava. Isti problem nastaje i od nošenja torbe ili ranca – oštriji šorteks od kojeg su sašiveni izaziva nastajanje “grudvica” na osetljivijim trenerkama i duksevima.

Foto: Eng News 24h

Ako imate mašinicu za uklanjanje sličnih grumuljica sa vune, kao što je “šišač” džempera, sigurno se pribojavate da ga upotrebite na pamuku. Zato ćete biti oduševljeni novim savetom koji se mnogima pokazao kao veoma efikasan.

Sve što vam je potrebno je kuhinjski sunđer, a treba bude savršeno čist, najbolje – nov. Raširite trenerku na ravnoj podlozi i ravnomerno prevlačite oštrom stranom sunđera preko tkanine. Prvo pređite u jednom pravcu, pa ako se pokaže da je još negde ostala neka “grudvica”, vratite se na taj deo i pređite sitnim pokretima. Pogledajte i sami kako se to radi.

@kate_cleanhome

Preparing for spring 🌤️🌷#LifeHack #lifehacks #lifehackvideo #lifehackstiktok #fyp #foryou

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

lepaisrećna

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments