Foto: Gradsko zelenilo

Kamenički park, omiljeno izletište Novosađana spreman je za Prvomajske praznike. Radnici Gradskog zelenila pripremili su park za tradicionalni boravak građana u prirodi za 1. maj

Pokošena je trava, obezbeđeno je i uređeno 30 ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća pored postojećih kanti u parku, kao i cisterna s pijaćom vodom.

– Za sve Novosađane koji Prvomajske praznike žele da proslave boravkom u prirodi obezbeđeni su svi uslovi za nesmetan boravak i uživanje. Kamenički park je omiljena oaza građana Novog Sada, a posebno prilikom proslave 1. maja. Da bismo sačuvali ovaj parkovski biser, ova zelena pluća grada, molimo građane da uz uživanje i odmor posvete pažnju i očuvanju zelenih površina u parku – ističu iz Gradskog zelenila.

U Kameničkom parku je moguće vatru za pripremu hrane ložiti samo u uređenim ložištima, iz Zelenila mole sve građane koji planiraju da posete Kamenički park da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u pripremljene obruče.

– Budući da je proslava 1. maja jedinstvena prilika da budemo u što dužem kontaktu sa prirodom, možda je šetnja do Kameničkog parka najbolji način da obeležimo ovaj praznik – naglasili su iz  Gradskog zelenila.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments