Претрага
Претрага
Close this search box.

KAMERE NA PAUK VOZILIMA OLAKŠALE POSAO Za manjak parking mesta pobrinuo se Grad Novi Sad – uskoro će problem biti prošlost

Foto: Gradske info

Svedoci smo sve učestalijih saobraćajnih prekršaja u vidu bahatog parkiranja. Neretko se dešava da vozači, čije prevozno sredstvo preuzima “pauk”, fizički i verbalno napadnu lica koja obavljaju svoj posao. Dokazi su se oslanjali na reči učesnika nemilog događaja ili na kamere ukoliko su postojale na lokalnim prodavnicama i zgradama. Zanimalo nas je kako su iz JKP “Parking servis” stali na put ovom trendu. Takođe, sugrađani su kao problem izdvojili manjak parking mesta, na šta je Grad Novi Sad pronašao idejno rešenje i počeo realizaciju istog.

-Na svim specijalnim komunalnim vozilima „pauk” postavljene su kamere 2018. godine. Kamere se nalaze na prednjoj desnoj strani. Kamere su postavljene u cilju poboljšanja efikasnosti procesa rada i bezbednosti zaposlenih tokom intervencija po nalogu nadležnih organa: saobraćajne policije, saobraćajne i komunalne inspekcije- rekli su NS Uživo iz JKP “Parking servisa”.

Novi Sad najbrže rastući grad, a sa njime raste i broj stanovnika

S tim u vezi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala 2021. godine, tender za tehničku kontrolu tehničku dokumentacije za izgradnju novih javnih garaža na tri lokacije u gradu. Reč je bila o dokumentaciji za izgradnju garaža u Ulici Modene, kod zgrade Pokrajinske vlade i na Trgu republike. Radovi su danas već u odmakloj fazi i na taj način će svim sugrađanima biti olakšano bezbrižno parkiranje. Planirano je da garaže rade 24 časa, radnim danima, vikendima i praznicima. Garaže će se prostirati na nekoliko nivoa, a mesta će biti rezervisana sa osobe sa invaliditetom i za električna vozila.

Foto: Gradske info

Takođe, JKP “Parking servis” aktivno radi na uređenju i rekonstrukciji postojećih parking mesta.

Foto: Ustupljena fotografija

M.L.

Tagovi:

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
15.10.2023 18:43

Dosta propagande, kad krece oko sokolovo, platili smo sistem pre pola godine, vozila stoje, u cemu je problem? 🙂

Last edited 7 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
DADA
16.10.2023 22:30
Odgovori  SNS Uzivo

NE STOJE , SVAKODNEVNO SNIMAJU, ALI IZGLEDA DA SU IM FOKUS DOSTAVNA VOZILA….SRAMOTA

Gost
Dejan
16.10.2023 05:34

Jeste li razmisljali da nama muskarcima okacite po jednu kameru na ćunu?

Gost
Dule
16.10.2023 07:39

Kakav problem ste rešili ???
Pa šta će nam parking u centru ,ne žive svi ljudi u centru…parking je potreban na grbavici,detelinari, podbari

Gost
Cogi
16.10.2023 11:28

Kad se završe garaže treba proširiti pešačku zonu u centru grada kao svi ozbiljni gradovi.
Ako se to ne uradi problem će ostati isti.
Treba ljudima ukinuti naviku da u centar dolaze kolima jer je širi centar postao cirkus od grada

Gost
Ivke
16.10.2023 18:51

Uzas, samo se prave mesta koja se mogu naplacivati

Gost
Realnost
16.10.2023 19:07

Zabraniti pauka, ne plaćati parking, uvesti besplatan javni prevoz, napraviti referendum i od Novog Sada napraviti prvi grad u svetu koji služi čoveku, pa valjda mi znamo šta nam treba a ne neki polupismeni visokoobrazovani nadri političar, mi li smo glupi, izgleda jesmo!!!?!!! Za gradonačelnika postaviti nepolitičku osobu i formirati savet koji ga može smeniti u svakom trenutku, a da niko ne zna ko je u njemu!!! Nije život težak, mi smo dozvolili da ga zakomplikuju!!!!

Gost
Majk
16.10.2023 22:08

Pa grad je napravio manjak parking mesta zbog sve veće gradnje zgrada koje ne prati gradnja parkinga.Dozvoljava se gradnja zgrada od 50 stanova sa 5 parking mesta.Ovi su uništili grad zbog love i takav ostavljamo našoj deci.

Gost
Anyway...
17.10.2023 14:12

Ne znam ko odlucuje o granicama zona naplate parkinga ali sam siguran da taj nema pojma ni o čemu niti ga to interesuje. Na 20 m od zgrade u kojoj zivim nemam pravo da parkiram ali zato na 400 m( mozda i svih 500) mi je dozvoljeno.Jesu li tamo svi ludi? Na kojim su drogama?

Povezane vesti