Foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Otvaranje izložbe stripova dece novosadskih osnovnih škola i uručene nagrade najuspešnijim školama koje su učestvovale u takmičenju u izradi ukrasa od prirodnih materijala, koja će se održati sutra u 12.30 časova u holu JKP “Gradsko zelenilo”, Mladena Leskovca 1 u Novom Sadu.

Takmičenje je održano kao deo promotivne kampanje “Produžimo život jelkama” koju svake godine podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a organizuje Pokret gorana Novog Sada, u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo”.

Tokom decembra 2022. godine, ekipe učenika III i IV razreda  iz osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada, pripremali su sa svojim učiteljima maštovite ukrase za jelku sa busenom od prirodnih materijala na osnovu video materijala koji je pripremio Pokret gorana Novog Sada kao virtuelnu obuku za upoznavanje sa osnovama aranžiranja, izrade novogodišnjih aranžmana i novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala i pripremali stripove o očuvanju jelki pred božićne i novogodišnje praznike nabavkom jelki sa busenom koje se mogu zasaditi posle praznika i nastaviti da žive.

Prijavljene takmičarske ekipe su do 19. decembra 2022. godine slale fotografije svojih ukrasa od prirodnih i recikliranih materijala u fazi pripreme ukrasa i pa sve do kićenja jelke sa busenom koje je obezbedilo JKP “Gradsko zelenilo”, kao i zanimljive stripove o zaštiti jelki od bespravne seče pred novogodišnje praznike i značaju izbora jelke sa busenom umesto sečene jelke.

Nakon novogodišnjih praznika, jelke će biti zasađene u školskim dvorištima. U slučaju da nema dovoljno mesta u dvorištu, škole će obavestiti JKP “Gradsko zelenilo” koje će zajedno sa Pokretom gorana i Gradskom upravom za zaštitu životne zasaditi sve sakupljene jelke na adekvatnoj javnoj površini.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments