Претрага
Претрага
Close this search box.

KARAĐORĐE po UEFA standardima: Rekonstrukcijom stadion dobija MUZEJ, MEDIJA SEKTOR I PREMIJUM “SKY BOX” (FOTO)

Foto: instagram/dba_arhitects
Od prošle godine je poznato da će stadion „Karađorđe“ uskoro proći kroz rekonstrukciju, kako bi zadovoljio sve standarde koje je propisala UEFA.

Projekat rekonstrukcije stadiona Vojvodine uradila je firma „DBA architects“, koja je obelodanila kako će stadion da izgleda nakon završetka radova.

Projekat je urađen tako da prati listu zahteva stručnih organa Fudbalskog saveza Srbije i inspektora UEFA, definisali su sve potrebne intervencije kako bi postojeći stadion ispunio kriterijume za dobijanje licence stadiona kategorije 4.

U prošlosti je UEFA naložila klubu iz Novog Sada, da ukoliko žele da igraju evropska takmičenja, moraju da izgrade neophodne prostorije na stadionu kao što je media sektor. „Karađorđe“ trenutno ispunjava samo „UEFA 2 standard“, ali uskoro će se ovo promeniti.

Foto: instagram/dba_arhitects

Iz firme „DBA architects“ navode da radovi na rekonstrukciji obuhvataju potpuno novu organizaciju zapadne tribine koju karakteriše novi media sektor koji je do sada nedostajao. Takođe bi se formirao muzeja kluba, koji će povezivati VIP deo i media sektor.

Potpuno novom organizacijom VIP dela dobijamo po prvi put premijum „sky box“ za korporativnu namenu, kao i dva nivoa centralnih loža.

Foto: instagram/dba_arhitects

Na stadionu će se koristiti i novi „ticketing“ sistem, biće i novi sistem organizacije sedenja na tribini, a po prvi put će biti pravilno postavljeni toaleti i fb servisi, koje upotpunjuju komfor i bezbednost gledalaca na tribini.

„Uslovi UEFA su vrlo striktno definisani, a svaki projekat za sebe predstavlja sublimaciju obimne literature, iskustava i preporuka. Ovim rešenjem, kroz projekat koji je naša donacija FK Vojvodina, nadamo se novoj epohi razvoja stadiona koji naredne godine slavi 100 godina postojanja na istoj lokaciji“, poručuju iz „DBA architects“.

Foto: instagram/dba_arhitects

Projekat sada ulazi u proceduralne aktivnosti, a u klubu se nadaju i početku radova u skorijem periodu. Podsećamo da je prvobitan start rekonstrukcije bio predviđen za prvi oktobar, ali je zbog administrativnih razloga on odložen. Kada počnu planirani radovi, FK Vojvodina će svoje mečeve igrati na „TSC Areni“ u Bačkoj Topoli.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
13.11.2023 22:42

Bravo, trosite nase pare na stadione, hleba i igara, dok ljudi po Vojvodini nemaju pijacu vodu, a decu lecimo SMS-om, sta nije jasno? 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti