Foto: nsuzivo.rs

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici dala saglasnost Novosadskoj toplani za izvođenje radova na izgradnji vrelovoda za potrebe Kliničkog centra Vojvodine.

Novi vrelovodi grade se zato što se postojeće izmenjivačke podstanice priključuju na sistem daljinskog grejanja. Prema projektnom zadatku, priključuje se više objekata Kliničkog centra Vojvodine, između ostalih Neurologija, Psihijatrija, Sudska medicina, Medicinski fakultet, Farmacija, Poliklinika, Pasterov zavod, stara Specijalistička klinika, Kuhinja i Apoteka.

Pored toga, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila informaciju o izgradnji magistralnog kanala kod Starih Banovaca (opština Stara Pazova), što će omogućiti navodnjavanje oko 22.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u ovom delu Srema.

Dopremanje vode iz Dunava do potoka Budovar, čiji projekat je uradio Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi“, podrazumeva izgradnju novog otvorenog kanala u dužini od 824 metra. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 23,46 miliona dinara.

Takođe, iz pokrajinskog budzeta izdvojeno je 4.633.200,00 dinara Opštoj bolnici u Vršcu, za popravku lifta za transport pacijenata u objektu Hemodijalize.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments