Foto: KCV

Klinika za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine danas predstavlja jednu od najreprezentativnijih ustanova ovakve vrste, koja uz najsavremeniji pristup lečenju i primenu sofisticirane medicinske tehnologije pruža usluge pacijentima iz domena jedne od najkompleksnijih medicinskih grana.

To je danas, povodom proslave 60 godina od osnivanja Klinike, rekao potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković. On je dodao da je u prethodnih nekoliko godina Pokrajinska vlada izdvojila 354,2 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme, kao i za kompletnu rekonstrukciju Klinike za neurohirurgiju, u koju praktično nije značajnije ulagano od njenog osnivanja.

Foto: KCV

Time su se stekli uslovi za adekvatan rad zaposlenih, kao i za pružanje najbolje moguće zdravstvene zaštite svim građanima Vojvodine kojima je pomoć potrebna, a danas se godišnje u ovoj ustanovi obavi više od 900 operativnih zahvata.

Rukovodeći se principom da nema adekvatnog zdravstvenog sistema bez ljudi, od 2017. godine zaposlena su 23 zdravstvena radnika, a Klinika za neurohirurgiju je bogatija za dvojicu specijalista i veći broj mladih lekara na specijalizaciji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments