KOMŠIJE NA DETELINARI ORGANIZOVALE REFERENDUM: Da li deca smeju da se igraju ispred zgrade?

       

Stanari zgrade u Ulici Ilije Birčanina broj 57 u Novom Sadu organizovali su “referendum” u svom ulazu kako bi odlučili da li deca smeju da se igraju sa loptom na parkingu ili ne.

Ova neobična inicijativa došla je od samog upravnika zgrade koji je izneo dva predloga.

BLIC.RS

“Radi nesporazuma pojedinih komšija, potrebno je da se izjasnite da li da omogućimo našoj deci da se igraju loptom na parking prostoru zgrade. U slučaju oštećena auta ili razbijanja prozora na zgradi, roditelji bi snosili troškove oštećenja. Druga opcija je zabrana igranja loptom na parking prostoru”, navedeno je u obaveštenju zalepljenom na ulazu ugrade.

Anketa izjašnjavanja stanara je u toku. Nadamo se da će oni koji odlučuju, setiti se svog detinjstva i pustiti decu da jure za loptom. A šteta? Štete će uvek biti.

Autor: Blic.rs

6
Komentari:

4 Komentara
2 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
6 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Dule

A ko ste vi da odlucujete gde ce se deca igrati??? Parking nije u vlasnistvu stanara zgrade.

Suki

Ali opet parking je mesto za parkiranje.To mu dodje onda da i auto moze da se parkira na igraliste..

Opsta kultura

Parking mesta nisu igraliste! Cuj komentar autora:”stete ce uvek biti”. Nije sporno da steta moze da se desi, nego ko snosi odgovornost popravke? Jel deca trrba da napucavaju loptu po autima i vratima garaza??? Bez posledica??? Znatr koliko ima destruktivnih klinaca koji misle da imaju sva prava da unistavaju tudju imovinu?? I nikom nista, jer Boze moj nema posledica! Tako se deca ne uce odgovornosti prema tudjim stvarima. A odgovorni su da cuvaju svoju okolinu! Posto nena igralista na svakom cosku, ona moraju da se igraju gde imaju prostora, ali onda ako nesto polupaju treba roditelj da plati!

Steawa

Misli da decu treba da vaspitate da se igraju na mestima gde nikoga ne ugrozavaju i to je to. Najlakse je zabraniti. Uostalom znak “zabranjeno igranje” ne postoji.

Jelena

Ulica Ilije Bircanina nije daleko od Bul. Evrope gde ima lepo decije igraliste, ogradjen teren za kosarku, teretana na otvorenom i ogradjen prostor za izvodjenje pasa. Prekoputa svega toga je poljana sa prugom gde voz prolazi retko. Zasto decu ne poslati da se tu igraju? Ako vec hoce loptu da sutaju. Dva skolska dvorista su u blizini. Zasto ne i tu? Ne mora svaki put da mama viri kroz prozorce dok kuva rucak da vidi gde joj je blagoslov. Ili tata pije pivo na terasi Ili obrnuto. Pre 18-20 godina smo isli po parkovima koji su i 5-6 ulica udaljeni… Učitaj još »

Dada

Prosetajte se Vi tom poljanom čisto rekreativno, posle šetnje možete nastaviti do urgentnog centra, da Vam povade krpelje. Mislim da Vam vise ne bi na pamet palo da savrtujete roditelje gde da salji decu da se igraju. Pored krpelja i trave koja se kosi jednom godišnje možete ,, malo” izvrnuti zglob na šut i rupe ili se ,, malkice”” nabosti na armaturu koja viri iz betona koji je slučajno tu odložen. Umesto da pišete peticije za izgradnju dečijih igrališta,vi ste se namerili na decu koja nisu kriva jer ih roditelji nisu vaspitali. Sram vas sve bilo.