Koncert benda Nikom Ništa iz Kragujevca, povodom izlaska albuma “U inat sivilu”, biće održan u petak, 12. oktobra, u Omladinskom centru CK13.

Oni će nastupiti sa bendovima FYN, UV i Retorika iz Novog Sada.

Cena karte za ovaj koncert iznosiće 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Bend Nikom Ništa nastao je 2008. godine kao Violet. U samom početku, bend je ekperimentisao u sferi alternativnog rokenrola. Na njihov zvuk dosta uticaja imao je bend Foo Fighters, s tim što se bend opredelio da svoju priču približi domaćoj publici tekstovima na maternjem jeziku. Pored dosta koncerata održanih po Srbiji, bend izdvaja nastup na regionalnom Urban Festu u Osijeku, gde je delio binu sa Eyesburn-om. Demo album sa pet pesama snimaju 2013. godine. Spot za naslovnu numeru “Srce od stakla” doživeo je svoju premijeru na MTV-ju, a zahvaljujući obradi pesme “It’s No Good” benda Depeche Mode, Violet se našao na međunarodnoj kompilaciji Depeche Rock Covers.

Nakon toga, bend pravi zaokret, menjajući ime u Nikom Ništa. Prvu polovinu 2018. godine proveli su u studiju snimajući prvi album, čiji je kvalitet prepoznat od strane izdavačke kuce Metropolis Music. Sam album sadrži deset pesama koje karakteriše pozitivna atmosfera, ljubavna tematika, sa blagim uplivima životnih priča. Ime albuma je “U inat sivilu”.

UV je autorski bend iz Novog Sada, članovi benda su Igor Sakač (gitara, prateći vokal), Petar Banjac (bubnjevi, glavni vokal), Filip Grubač (bas gitara).

Retorika je mladi bend iz Novog Sada. Oformljeni su krajem 2016. godine i prvih godinu dana svog postojanja bili su bend koji većinski svira obrade. Tada su delovali pod imenom Genije na Delu. Posle nekoliko promena u sastavu benda, žanrovskog određivanja i na kraju promene imena, bend se posvetio autorskom radu, a odmah posle beleže svirke u poznatijim novosadskim klubovima. Pored Novog Sada, svirali su i u okolnim mestima i gradovima. Njihova muzika se zasniva na rokenrol zvuku uz uplive modernog panka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments