Koncert ansambla “Kredarica” sa gostima održan je danas, 5. decembra, u organizaciji Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, u okviru obeležavanja 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Кoković prisusutvovala je koncertu.

“Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju mera socijalne politike usmerenih na pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Danas je Međunarodni dan volontera koji igraju veoma bitnu ulogu u životima osoba sa invaliditetom pružajući im svakodnevnu podršku. Bliži se i 10. decembar, Dan ljudskih prava, u toku je kampanja, 16 dana aktivizma i borbe protiv nasilja nad ženama, gde se svakako akcenat stavlja na žene i devojčice sa invaliditetom. Grad će nastaviti da podržava sve one koji su na različite načine uključeni u aktivnosti za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a cilj nam je da obezbedimo što ravnopravnije  uslove za život svih građana”, rekla je Ljiljana Кoković.

Predstavnica Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga Aleksandra Panović je rekla da je današnji koncert samo jedna od brojnih aktivnosti kojima se u Novom Sadu obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

“Ceo decembar je u znaku podrške osoba sa invaliditetom i kao što je gradonačelnik Miloš Vučević naglasio na prijemu upriličenom povodom tog dana, Grad Novi Sad svih 365 dana brine o osobama sa invaliditetom”, naglasila je Aleksandra Panović.

Ulaz na concert je bio besplatan za sve posetice, a informativni panoi devet udruženja koja realizuju programe od posebnog interesa iz oblasti socijalne zaštite su postavljeni u izložbenom prostoru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments