Koncert ”Tajna veza – Sećanje na Duška Trifunovića” održaće se u četvrtak 15. februara u 19 časova u Novosadskom pozorištu –”Újvidéki Színház”.

”Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića” je muzičko-poetski recital i kabare, u kome kantautor Branko Pražić  govori o Dušku kao prijatelj i saradnik (posle 13 godina zajedničkog rada), recituje njegovu poeziju i peva sada već antologijske pesme – Tajna veza, Glavo luda, Maskenbal, Naj,naj, Zlatna ribica

U programu učestvuju: Branko Pražić – vokal i gitara, Nemanja Pražić – vokal i Igor Lončar – klavijature. Ulaznice po ceni od 500 dinara  mogu se kupiti na blagajni Novosadskog pozorišta, radnim danima od 10 do 12 časova  i od 18 do 19 časova na dan koncerta.

Branko Pražić je nekadašnji osnivač i frontmen jedne od prvih vojvođanskih rok grupa ”Cvrčak i mravi”, kao i grupe ”Sunčeve pege”. Kao kompozitor i pevač bio je dugogodišnji saradnik pesnika Duška Trifunovića. Posle Duškove smrti, nastavio sa sopstvenim programom u znak sećanja na preminulog prijatelja, velikana srpskog pesništva.

Tokom rada sa Duškom, Branko Pražić je uradio preko 30 kompozicija na njegove stihove, a 2005. godine objavio je i CD sa novim autorskim pesmama na tekstove Duška Trifunovića. Program je autorski rad, zasnovan na sećanjima i Duškovim pričama, i namenjen publici različitog uzrasta – kako zbog stihova i pesama, tako i zbog obilja anegdota koje Branko priča, a koje je nekad i sam Duško govorio.

 

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments