Foto: Screenshot/Kurir TV

Učenici Osnovne škole “Laza Kostić” iz Kovilja primer su kako se može svašta naučiti o prirodi koja nas okružuje, kako je voleti i čuvati. Njihovo znanje o Koviljsko-petrovaradinskom ritu zadivila je i stručnjake iz “Vojvodinašuma” koji se bave edukacijom dece. O značaju drveća i akciji “Zasadi drvo” sada već znaju svi.

– Naša uloga kao upravljača ovog zaštićenog područja jeste da ukažemo deci koje su temeljne vrednosti ovog područja, koje su vrtse i staništa biljaka i životinja i kako da ih sačuvamo. Tako ih učimo da se na pravi način ophode prema prirodi i njenim zaštićrenim delovima – kaže Aleksandra Vujasinović iz JP “Vojvodinašume”.

Deca iz Kovilja redovno posećuju Koviljsko-petrovaradinski rit i često uče o značaju prirode.

– Bavimo se uvek time da deci podignemo svest o važnosti i zaštiti prirode. Tako smo detaljno proučavali Koviljsko-petrovaradinski rit u sklopu projekta “Koviljska ekološka šajka” – rekla je učiteljica Gorana Anikić.

Deca su saznala mnogo toga o flori i fauni svog rodnog grada. A akcija “Zasadi drvo” značajna je iz više razloga za njih.

– U Koviljsko-petrvovaradinskom ritu smo u prethodnoj sezoni pošumljavanja već imali akcije “Zasadi drvo”. Dolazili su građani Novog Sada, kao i iz udruženja i firmi – kaže Albina Torijan Tobolka iz JP “Vojvodinašume”.

Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments