U Novom Sadu je 15. aprila zvanično završena grejna sezona 2017/2018.

Kako se navodi u saopštenju Novosadske toplane, nakon što su se stekli uslovi izmerenom temperaturom spoljašnjeg vazduha u periodu od 13. do 15. aprila u 21 čas viša od 12 stepeni Celzijusa, zvanično je završena grejna sezona za ovu godinu.

Tokom grejne sezone 2017/2018, koja je počela 09.10.2017. godine i trajala ukupno 188 dana, bilo je najmanje prekida u isporuci toplotne energije u poređenju sa prethodnim godinama, a takođe je zabeležen i značajno manji broj reklamacija korisnika usluga Toplane na kvalitet grejanja i tople potrošne vode.

Visokom stepenu zadovoljstva korisnika uslugama u najvećoj meri doprineli su obimni radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže širom grada tokom leta 2017. godine, kada je rekonstruisano 15 km trase vrelovoda, prilikom čega je zamenjeno 35 km starih cevi novim, predizolovanim. Radovi na vrelovodnoj mreži, u sklopu obimnih priprema za grejnu sezonu, obezbeđuju stabilno i pouzdano funkcionisanje tehničkog sistema, koji bez poteškoća odgovara na sve izazove tokom zimskog perioda, navodi se u saopštenju.

Novosadska toplana nastavlja sa radom i isporukom toplotne energije za pripremu tople potrošne vode, koja je kontinuirana 24 sata tokom čitave godine, a odmah po završetku grejne sezone počinju pripremne radnje za remont i druge radove na delovima Toplifikacionog sistema.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
ana
16/04/2018 17:55

sad cemo se svi porazboljevati ao i pre no sto pocne grejanje