Prilikom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa šefom Delegacije EU, ambasadora Sema Fabricija, najavljeno da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj.

Tom događaju će prisustvovati i komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han.

Na sastanku sa Vučićem, ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost EU za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o napretku procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

“Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24”, rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje EU, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments