Kreativna radionica za decu “Magija tajanstvenog, lavom prekrivenog grada”

       

Na poslednjoj radionici u februaru “Magija tajanstvenog, lavom prekrivenog grada” koja se održava u subotu, 23. februara od 11 do 12 i 30 časova mališani će otkrivati priče o Pompejima, starom antičkom gradu za koji se dugo nije znalo da je uopšte postojao, kao i zbog čega je inspirasao slikarku Nadeždu Petrović da ga predstavi na svom platnu.

Radionica je namenja deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Prvi ciklus u ovoj godini, koji nosi naziv Otkrivamo Italiju kroz umetnička dela, mališane će inspirisati da saznaju zanimljivosti o Italiji i srpskim umetnicima-avanturistima koji su u ovu zemlju putovali. Posmatrajući slike Vase Eškićevića, Novaka Radonića i Nadežde Petrović, zamisliće da su zajedno s njima posetili Italiju, da uživaju u italijanskim specijalitetima, poput pice i sladoleda, kao i u znamenitostima po kojima je ova zemlja poznata. Na ovaj način, šetajući kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske, u samo nekoliko koraka, upoznaće Rim, Firencu i Pompeje, i otkriti zbog čega Italiju zovu još i zemljom umetnosti.

Nakon što otkriju koje sve umetničke tajne krije ovaj grad, mališani će po uzoru na zidno slikarstvo Pompeje prionuti na osmišljavanje i izradu svojih prvih murala.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments