Okrugli sto “Kreativno preduzetništvo u Vojvodini – aktuelni trenutak, perspektive i podrška“, odrzaće se u Novom Sadu 1. novembra od 12 časova, pod okriljem NS Marketa. Događaj će biti organizovan u Firči studiju.

Događaj partnerski organizuju Misija SMART, Firči studio i Unija poslodavaca Vojvodine sa namerom da na jednom mestu okupe stvaraoce i preduzetnike, predstavnike institucija koje pružaju podršku u ovoj oblasti i stručnjake koji u svom fokusu imaju kreativno preduzetništvo.

Na Okruglom stolu će, pored predstavnice Misije SMART Marije Srdić i predsednika UPV Stanka Krstina, govoriti i pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu Branislav Bandić, direktorka Klastera kreativnih industrija Vojvodine Tatjana Kalezić, direktorka za R&D Instituta za kreativno preduzetništvo i inovacije dr Hristina Mikić i direktorka Blumen group Nataša Pavlović Bujas.

Pod kreativnom industijom podrazumeva se skup delatnosti i aktivnosti čijim proizvodima, uslugama i sadržajima vrednost daje kreativni rad utemeljen na elementima umetnosti, kulture, nauke, istraživanja, razvoja i obrazovanja. S tim u vezi, reč industrija neće se koristiti za opisivanje industrijske proizvodnje i masovne potrošnje, već označava one delatnosti čiji su rezultati raznoliki kulturni izrazi, dominantno zaštićeni pravima intelektualne svojine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments