Претрага
Претрага
Close this search box.

Kroz projekat “Direktno ublažavanja siromaštva” socijalno ugroženim porodicama podeljeno 2.400 paketa pomoći (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Crveni krst je izvršio nabavku 1.200 prehrambenih paketa i 1.200 higijenskih paketa, a Grad Novi Sad je za ovu godinu izdvojio 73 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisustvovao podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u okviru ovog projekta.

– Grad Novi Sad vodi jednu odgovornu kontinuiranu socijalnu politiku, ulažemo u socijalnu i dečiju zaštitu. Saradnja sa gradskom organizacijom Crvenog krsta je na visokom nivou, na obostrano zadovoljstvo. Grad je za ovu godinu izdvojio 73 miliona dinara za program i aktivnosti koje Crveni krst sprovodi – naveo je Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zamenik gradonačelnika iskoristio je priliku da ovom povodom čestita Međunarodni dan volontera, 5. decembra, i zamolio ih da i dalje rade posvećeno i požrtvovano.

– U vreme kada individualizam i samoživost postaju dominantne karakteristike, oni su ti koji pokazuju da ima nade u ljudski rod, da altruizam nije prošlost, već da briga za bližnjeg svoga i dalje ostala kao jedna od najvećih vrlina – istakao je Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dragan Lazić, sekretar organizacije Crvenog Krsta, naglasio je da ovaj vid pomoći dobijaju korisnici socijalne pomoći, višečlane porodice, stariji, bolesni sugrađani, lica sa invaliditetom i drugi koji su predali zahtev za pomoć tokom oktobra.

– Ovo je tradicionalna aktivnost i zovemo je “Direktno ublažavanje siromaštva”, koju smo uspeli zahvaljujući podršci Grada i obezbedili 1.200 prehrambenih i 1.200 higijenskih paketa, koji će biti distribuirani tokom decembra i početkom januara – rekao je Lazić i dodao:

– Zahvaljujući Gradu izdvajamo se kao primer u okviru Crvenog krsta Srbije, i to se predstavlja kao primer dobre prakse, odnosno sinergije, jer podrškom naših aktivnosti, podržava dobrobit krajnjih korisnika.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
28.11.2023 13:52

Jel ima oznaka SNS na njima, pitam za druga? 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti