Kupališna sezona na Štrandu 112. put biće otvorena prvog dana maja, na predlog gradonačelnika cena karata ostaje ista

Foto: nsuzivo.rs

Prvog maja počinje 112. kupališna sezona na novosadskoj plaži Štrand i trajaće sve do 30. septembra. Prvih dana maja ulaz na plažu biće slobodan, najavljuju iz JKP “Gradsko zelenilo”.

– Tradicionalno za Prvomajske praznike i nekoliko prvih dana maja, svi posetioci mogu na Štrand da uđu besplatno i uživaju u čarima Dunava. O datumu početka naplate ulaznica Novosađani će biti na vreme obavešteni. A za njih imamo dobru vest. Na predlog gradonačelnika Novog Sada doneta je odluka da cena ulaznica bude ista kao i prethodnih godina. Dnevna ulaznica košta 50, sezonska ulaznica bez popusta 1.345, a sezonska ulaznica sa popustom 1.150 dinara. Institut za javno zdravlje Vojvodine izvršio je uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i ugostiteljskim objektima. Uzorak površinske vode reke Dunav je dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima II klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni – kaže Miloš Egić direktor Gradskog zelenila.

On ističe da su tokom zime i proleća urađeni svi pripremni radovi.

– Urađena je desikacija korova na šetnim stazama i platoima, oblikovane su krošnje drveća i uklonjene suve grane. U periodu od 4. do 6. aprila urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina. Takođe, tretirani su travnjaci protiv krpelja. Urađena je aeracija i rekonstrukcija 2.000 kvadrata travnjaka. Kao i svake godine angažovana je služba spasilaca na vodi, a broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima. Takođe, kao i svake godine, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži. U toku je zamena tartan podloge na košarkaškim terenima koja će biti završena do početka kupališne sezone. Štrand će kao i do sada biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja – kaže Egić.

Gradsko zelenilo će i ove godine nastaviti akciju „Humanitarni ponedeljak“ kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna. Svi Novosađani, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, svoje zahteve mogu dostaviti na glavnu blagajnu Štranda.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti