Претрага
Претрага
Close this search box.

Lani Zorjan se OSTVARIO SAN- Upisala je AKADEMIJU sa samo 14 godina! Stefan Milenković ekskluzivno za NS Uživo: Ona je neverovatno inteligentna devojčica, veoma zrela za svoje godine (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Iboja Balaž/Ilustracija

Lana Zorjan, mlada violinistkinja iz Novog Sada, koju naš portal prati već tri godine, zabeležila je neverovatan uspeh, tako što je sa samo 14 godina upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Stefana Milenkovića, svetski proslavljenog violinistu. 

Foto: Iboja Balaž

Ona je uspela da upiše Akademiju umetnosti sa samo dva i po meseca spremanja. Uz vežbanje violine za prijemni ispit, uspela je da uz višečasovno učenje u toku dana spremi nekoliko diferencijalnih ispita. Spada u retke osobe koje su u tim godinama upisale Akademiju.

-Ne plaši me odlazak na fakultet. Ako profesor Stefan Milenković veruje u mene, zašto ja ne bih u sebe. Ako sam prošla sve testove mislim da sam dostojna da budem student. Ja ću se truditi da mnogo radim, kako bih još više opravdala prisustvo na Akademiji. Imam više očekivanja od sebe, nego od Akademije. Želim da napredujem i da će mi to mnogo pomoći u mom razvoju kao umetniku. Sam rad sa profesorom Milenkovićem je ostvarenje sna- istakla je za NS Uživo mlada umetnica.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Milenković: Upis na Akademiju je potvrda rada

Tokom masterklasa, na kojem je Lana polaznik, razgovarali smo i sa Stefanom Milenkovićem, koji je naglasio da je Lanin napredak konstantan.

-Napredak uopšte nije linija sa nekim punktovima, već krug, a mi smo u centru i širimo se u raznim pravcima. U nekom određenom pravcu nam ne deluje da smo napredovali, ali smo se razvijali u nekom drugom. Ona se apsolutno razvila, zahvaljujući i profesorki s kojom je radila, Ivanom Aćimovski. To se čuje, ona je neverovatno inteligentna devojčica, veoma zrela za svoje godine. Ima spontanost u izražaju- rekao je Milenković za naš portal.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naš sagovornik tvrdi da je upis četrnaestogodišnjake na Akademiju umetnosti potvrda rada, a da talenat može samo da je dovede do neke granice.

-Bez kontinuiteta i rada nema ništa. U profesionalnom svetu se ceni radna etika, malo se priča o talentu. To je bonus. Sve drugo je užasno uporan rad. Ona je tretirana isto kao oni sa 18 godina, gleda se i vrednuje ispit i performans na ispitu. Takmičarsko polje je jednako za sve i tako treba da bude.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti