Претрага
Претрага
Close this search box.

Lažno su me optužili da sam potpisala peticiju u korist Dinka Gruhonjića

Foto: Printscreen/X

Razlog za moje obraćanje javnosti je članak izašao na Portalu građanske Vojvodine AUTONOMIJA https://autonomija.info/akademska-zajednica-o-gruhonjicu-svako-ima-pravo-na-slobodu-izrazavanja-misljenja-u-okvirima-koji-su-ustavom-i-zakonima-definisani/ od 5. aprila 2024. godine u kojem se ispod teksta saopštenja nalazi spisak od 740 navodnih potpisnika tog saopštenja. Na 524. mestu su dati moji podaci: ime, prezime, zvanje i afilijacija, ovaj poslednji podatak u latinično-ćiriličnoj verziji (?!)  

Znajući da NISAM NIŠTA SLIČNO POTPISALA odlučila sam da javno iznesem svoj revolt zbog toga što su moji podaci očigledno zloupotrebljeni u svrhu urušavanja mog ugleda i časti. Dugo se u javnosti pominje veliki broj potpisnika te peticije (740) ali do danas (19.aprila) nisam bila upoznata da sam ja na neki volšeban način se tu našla.

Dana 4. aprila 2024. na fakultetske adrese prosleđena nam je poruka (Subject: blokada Filozofskog fakulteta) od Olivera Toškovića sa Filozofskog fakulteta u Beogradu sa datim linkom za potpis pomenute peticije. Čudno je što je forma te ankete tako sastavljena da može bilo ko za bilo koga da unese podatke. Još čudnija je stvar što se za navodne potpisnike te liste od 516.-525. broja, među kojima sam i ja,
pojavljuje ista greška kod afilijacije. Naime, Univerzitet u Novom Sadu je latičnim slovima zapisan do poslednjeg slova koje je pretvoreno u ipsilon ( !?).

Stiče se utisak da je ISTI ČOVEK popunjavao podatke za veći broj osoba. Kako inače objasniti tu pojavu? Naravno da ja samo za sebe GARANTUJEM da tu anketu NISAM popunjavala, niti dala pristanak da neko drugi popuni to u moje ime. U prilog ovome želim javnost da informišem da je moja malenkost, kao redovni profesor zaposlen na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno- matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, još 1. aprila 2024. godine nedvosmisleno iznela svoj stav po ovom pitanju u svom pismenom obraćanju članovima svog departmana koje iznosim u celosti u daljem tekstu:

Drage kolege,
ja se ograđujem od izjave dekanice PMF-a datog na skupu održanog u petak, 29.3.2024. ispred Filozofskog fakulteta kojom je podržala vanrednog profesora Filozofskog fakulteta Dinka Gruhonjića i nadam se da je to samo njen lični stav a ne stav celokupne administracije PMF-a a još manje celog kolektiva (nije mi poznato da su donete odluke Veća DMI PMF-a ili da je bilo anketiranja članova
kolektiva po tom pitanju).

Zahvaljujem se kolegi koji nam je omogućio da pogledamo ceo snimak sa gostovanja dotičnog profesora na tribini u Dubrovniku pre godinu dana ( https://www.facebook.com/rebedueu/videos/871398937257065/?mibextid=oFDknk&rdid=i1rUfQLJ6M3V7xYo ) gde je dotični profesor predstavljen kao profesor iz Novog Sada (nezvanični predstavnik UNS-a, zar ne?!). Na snimku od 34. do 38. minute on govori o pravoslavnim crkvama koristeći neprimeren rečnik za jednog univerzitetskog profesora. Šta on planira u perspektivi da pravi od pravoslavnih crkava? Da li sam ja to dobro čula? Po meni to nije sloboda govora.

Nadam se da će se ovim povodom zvanično oglasiti i članovi SANU-a bar sa našeg departmana.

AUTOR: Dr Olga Bodroža-Pantić, redovni profesor PMF-a Univerziteta u Novom Sadu

glas-javnosti.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Joja
23.04.2024 04:43

Pa ko normalan bi to potpisao?
Bravo gospođo ..

Gost
Милош 29
23.04.2024 07:47

У..аше могу да сеју “тројанце” по Србији колико им воља. Чик да ми покушамо да убацимо неког код њих да напада њихову цркву и државу. Појела би га магла.

Gost
Драган
23.04.2024 09:09

Коначно неко истину да каже шта је дотични причао. Упорно се мажу очи јавности око његовог презимена и наводног извлачења из контекста. О овоме до сада нико ништа, ни режимски медији ни “јавни сервис” а богами ни разни Кесићи. Браво, истина стиже!

Gost
Milan
24.04.2024 15:27

Koliko je falsifikovanih potpisa i peticija za ustasu Dinka potpisano ? Pa on da ima malo obraza i stida sam bi otisao.

Povezane vesti