Претрага
Претрага
Close this search box.

LETNJE DOTERIVANJE Kreče se i farbaju sve sobe u studentskom domu Feješ Klara u Novom Sadu

Foto: Ustupljene fotografije
Svih 59 soba, sva kupatila, hodnici, čitaonica i TV sala u studentskom domu “Feješ Klara” biće okrečeni do 5. avgusta. Radovi su počeli pre desetak dana, a pored krečenja obuhvataju gletovanje, farbanje prozorskih okvira i ragastova.

– Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova. Iskoristili smo period letnjeg raspusta kada je većina studenata kod kuće, kako bismo sobe pripremili za novu školsku godinu. “Feješ Klara” je jedan od najstarijih domova i koristimo svaku priliku da investiramo u njegovo održavanje i modernizaciju. Studenti će biti zadovoljni. A to je naš glavni cilj – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad prilikom obilaska radova.

Foto: Ustupljene fotografije

Martinović naglašava da će tokom leta biti okrečena i Velika menza, kao i da će u domu “23. oktobar” biti rekonstruisana hidrantska mreža.

– Ovogodišnji radovi vredni su oko 6 miliona dinara i predstavljaju nastavak velikog prošlogodišnjeg investicionog ciklusa od 45 miliona dinara, u domovima “Slobodan Bajić”, “Veljko Vlahović”, “Nikola Tesla”, “Sajmište” i Velika menza. Uz to, otvorili smo još jedan studentski restoran, u prizemlju Spensa, koji smo u potpunosti rekonstruisali i opremili – kaže Martinović.

U domu, koji je izgrađen 1967. godine, u 6 jednokrevetnih soba, 45 dvokrevetnih i 8 trokrevetnih ima 120 mesta.

Foto: Ustupljene fotografije

– Većina soba ima terasu a sve imaju pristup internetu. Na spratu je velika i klimatizovana čitaonica. Domski vešeraj je besplatan. U suterenu je TV sala, prostor namenjen društvenom životu u domu. Tu se održavaju žurke, proslave i razna druženja. U TV sali je sto za stoni tenis. U uređenom dvorištu sa puno zelenila nalazi se i teren za košarku – kaže Zoran Stojković, upravnik doma “Feješ Klara”.

U toku je konkurs za smeštaj u svih 8 domova u Novom Sadu i dva doma u Somboru i Zrenjaninu. Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. Kao i ranijih godina, konkurs za studente prve godine traje od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022. godine. 10% smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti