LETOVANJE U KOMŠILUKU Mnogi pitaju ima li tamo MORA uopšte, a zapravo je izuzetno BEZBEDNA destinacija sa POVOLJNIM CENAMA

Foto: Pexels

Većina Srba hrli u neke egzotične destinacije kao što su Hurgada, Kipar, Grčka, Tunis, kako bi uživali u morskim blagodetima, a o državi koja se nalazi u našem komšiluku retko ko i razmišlja.

Reč je zapravo o Sloveniji i letovanju u ovoj ne tako popularnoj zemlji. Kada biste predložili odlazak na more u ovu zemlju, većina bi pitala: “Slovenija ima more?”

Zapravo, itekako ima. Na 46 kilometara prostire se obala koja pripada Jadranskom moru i deo je Istre. Nju čine četiri grada – Portorož, Piran, Izola i Koper koji su praktično spojeni, te je od centra jednog do centra drugog mesta moguće prošetati i uživati u prizorima uz more.

Foto: Pexels

Što se tiče plaža, one su u većini mesta improvizovane, a najveći broj njih ćete pronaći u Portorožu. Ima dosta i divljih plaža do kojih možete doći peške ili biciklom. Ovo je idelna destinacija ukoliko želite da se odmorite, obilazite, uživate u mirnim večerima, a sve vam je na dohvat ruke, nema dugih putovanja od jednog do drugog mesta.

Cene su veoma pristupačne, te tako kuglu sladoleda možete pojesti za manje od 2 evra, koktel popiti za 4,5 evra ili večerati u restoranu po ceni od oko 10 evra.

Slovenačka obala pleni i podseća na male gradiće u Italiji koje ljudi masovno posećuju najviše zbog njihove turističke atraktivnosti i estetičnosti. Što se tiče boravka i smeštaja u nekom od ovih mesta, produženi vikend u hotelu sa 3 zvezdice možete pronaći za 150 evra, sa uračunatim doručkom. Ukoliko se odlučite za nešto jeftiniju varijantu, i rezervišete smeštaj preko “Airbnb-a” noć bi vas koštala od 50 evra pa naviše.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
28/07/2023 19:34

Užas, smeštaj skup,plaže nema, more hladno

Povezane vesti