Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Vračar je završila Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i po zanimanju je Master inženjer menadžmenta, odsek ljudski resursi. Ima 24 godine i master studije je završila sa prosečnom ocenom 10.00.

-Fakultet tehničkih nauka je bio moj izbor, jer pruža široki spektar znanja iz različitih oblasti, kao i velike mogućnosti za zaposlenje. FTN je priznat i kod nas i u svetu, a za rezultat ima kvalitetan kadar i dobre stručnjake. Želim i ja da opravdam dobre strane ovog fakulteta kroz buduće zaposlenje-

Aleksandra Vračar; foto: Privatna arhiva

Aleksandra kao inženjer menadžmenta obavlja poslove planiranja, organizovanja, nadziranja i upravljanja poslovnim aktivnostima u preduzeću. Sagledavanjem celokupne organizacije, pronalazi mesto svakom zaposlenom i dodeljuje mu različite zadatke, kako bi posao bio što bolje urađen.

-Veoma je važno obezbediti dobru atmosferu među zaposlenima, da bi se uspešno postizali zajednički ciljevi. Menadžer ljudskih resursa vrši regrutovanje i selekciju kandidata, pomaže zaposlenima u savladavanju stresa, upravlja konfliktima, motiviše ih, a sve to u saradnji sa ostalim zaposlenima, čime obezbeđuje timski učinak u organizaciji- rekla je Aleksandra za NS Uživo, koja je trenutno nezaposlena i još uvek ne može da primeni svoje znanje u praksi.

Oni koji su studirali bilo koji fakultet znaju koliko je znanja i truda potrebno da bi se na nekom ispitu dobila desetka.

-Tokom studiranja na Fakultetu tehničkih nauka, bila sam nosilac stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Fonda za mlade talente Republike Srbije. Ostvarila sam dobre rezultate, pa samim tim, dobila nagradu Fakulteta tehničkih nauka na Osnovnim akademskim studijama, kao i nagradu “Dragutin Zelenović” nakon završenih Master studija- istakla je naša sagovornica.

Iz iskustva Aleksandre Vračar, desetkašice za FTN-a, put do uspeha nije lak, ali je bitno napraviti dobar plan, odrediti prioritete i efikasno upravljati svojim vremenom.

-Budućim studentima, i svima onima koji trenutno studiraju, savetujem da se trude, vredno rade, daju maksimum i ne odustaju od svojih želja i ciljeva. Verujte da će to nekada neko prepoznati i ceniti- naglasila je Aleksandra.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments