Претрага
Претрага
Close this search box.

LIMAN 2 JE DANAS U ROCK ‘N’ ROLL FAZONU: Održan „KONCERT U 5 DO 12 KOD CRVENOG TOBOGANA“ (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info

Danas je održan tradicionalni završni koncert dece koja su protekle godine učila svoje prve muzičke korake u Udruženju „Kreativni M kutak“.


Koncert za stanovnike Limana 2 održan je udvorištu između zgrada Milice Stojadinović Srpkinje i Narodnog fronta.

Da Novi Sad, koji je tradicionalno uvek bio orjentisan ka Rock and Roll muzici, ima dostojne naslednike ovog žanra pokazali su klinci, svirajući neke od najpoznatijih muzičkih numera.

Koncert koji su deca održala bio je i humanitarnog karaktera, a pomoć je bila usmerena ka Mihajlu Milunu, učeniku trećeg razreda srednje Elektro-tehničke škole „Mihajlo Pupin“, kome je novčana pomoć, potrebna u borbi sa opakom bolesti. Svi prisutni koji su bili u mogućnosti donirali su novac u kutiju koja je bila namenjena za prikupljanje pomoći za Mihajla.

Oaza muzike „Kreativni M kutak“ osnovana je 2010. godine u Novom Sadu pod vođstvom Predraga Đurića i pod sloganom „Svirajmo zajedno, možeš i ti – muzika ima moć!”

Foto: Gradske info

Od prvog dana, oaza muzike postoji sa ciljem da deci i mladima približi muziku na kreativan način i da razvije njihovu ljubav prema muzici.

Na samom početku, polaznici Kreativni M kutka imali su mogućnost da upoznaju i zavole muziku kroz časove gitare, a danas mogu da biraju između 7 smerova: gitara (akustična, električna), klasična gitara, bas gitara, bubnjevi, klavir/klavijature, M Rock dečiji hor i M Rock Kids školica muzike za decu uzrasta 4-7 godina.

Nastava se zasniva na upoznavanju s različitim stilovima muzike (klasična, zabavna, pop, rok, metal, starogradska) i usklađuje sa muzičkim afinitetima polaznika.

gradskeinfo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Goks
15.06.2024 16:42

Pedja Tica i njegovi drugari!Svaka pohvala!!!

Povezane vesti