Ljubitelji vina sutra će imati priliku da budu deo “Fruškogorske vinske šetnje” i degustiraju fruškogorska vina

Foto: izletisrbija.com
Turistička organizacija Vojvodine (TOV) organizovaće sutra Fruškogorsku vinsku šetnju “Fruška Walk&Wine 2023”, tokom koje će na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 kilometara, ljubitelji vina moći da degustiraju vina fruškogorskih vinara na četiri degustaciona punkta.

Kako je saopštio TOV, šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće sa Ribarskog trga u Irigu u 10 časova, a ture se organizuju na svakih pola sata.

Šetače na startu dočekuje Welcome desk na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Šetnje su planirane u grupama od 50 posetilaca sa vodičem, polazak je na svakih 30 minuta, a rezervacije i prodaja vaučera, vrši se preko prve domaće digitalne turističke platforme Visit-Serbia.online.

TOV navodi da će posetioci šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Dodaje se da je organizator ovog događaja je TOV uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem – Fruška gora”, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti