Претрага
Претрага
Close this search box.

LOPOVI OTIŠLI KORAK DALJE Pušnice OPUSTOŠENE, suhomesnati proizvodi na meti provalnika- Evo kada podležu krivičnom gonjenju

Foto: Pixabay/Pexels/ilustracija/

Prema informacijama do kojih je došla naša redakcija, na sremskoj strani je počela sezona obijanja pušnica. Provalnici kradu suhomesnate proizvode iz domaćinstava, a na meti lopova su i alkoholna pića iz obijenih kuća.

Naime, pošto je na selima priprema “zimske” hrane uveliko u toku, na red je došlo i sušenje mesa. Pušnice su na meti lopova, a kako za naš portal kažu ni katanac ne pomaže.

– Moja pušnica se nalazi u zadnjem delu dvorišta vikendice. Sušila sam kobasice, kulen i šunku. Svi dobro znamo da je potrebno dosta novca izdvojiti za kupovinu šunke. Usput mi je obijena i vikendica, ukradeno mi je meso iz zamrzivača, a lopovi su se poslužili i alkoholom. Slučaj sam prijavila policiji. Policija traga za lopovima. Ko zna koliko dana su tipovali kuću, često je obiđem jer sam penzionerka. Pre krađe, na vikendici sam bila dan ranije, da proverim česme i cevi zbog hladnoće, kao i da naložim pušnicu. Inače smo sa komšijama u super odnosima, a kada ne stignem do sela, komšije mi nahrane psa i nalože pušnicu- rekla je meštanka koja je želela da ostane anonimna.

Foto: Pixabay

Šta zakon Republike Srbije kaže

Sitna krađa spada u grupu krivičnih dela protiv imovine, i predstavlja privilegovan oblik krivičnog dela Krađa – član 203. stav 1. Krivičnog zakonika (“Sl. glasnik RS”, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013 i 108/2014 – dalje: KZ).

Da bi krađa bila tretirana kao sitna potrebno je da kumulativno budu ispunjena dva uslova: jedan objektivni uslov – da vrednost oduzetih stvari ne prelazi iznos od 5.000,00 dinara, i jedan subjektivni uslov – da je počinilac išao za tim da pribavi malu imovinsku korist.

nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Rile
28.11.2023 12:51

Ne znam šta kaže zakon ali znam šta kaže praksa odnosno policija.Ako i urade uviđaj, prijateljski će vam savetovati da idete do Najlona ili buvljaka, da sami tamo pokušate da pronađete svoje ukradene stvari…i da onda ako ih pronađete,prepoznate,pozovete njih, kako bi onda oni ” rešili” slučaj. Jedino tako i ” rešavaju”…sve ostalo,pojeo vuk magarca odnosno lopovi kulen i kobasice.

Gost
Dule
28.11.2023 18:19

Pa neće ni lopovi da jedu vučkov parizer

Gost
SNS Uzivo
28.11.2023 18:51

Kako nam samo dobro ide, sta je sledece, hoce se krasti hleb i brasno u ovom ekonomskom tigru? 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti