Претрага
Претрага
Close this search box.

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Foto: Tanjug /Mihajlo Jelisavčić/Arhiva

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, mađarska policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike u kolovozne trake za kontrolu prema državljanstvu putnika.

To znači da će vozači putničkih vozila, prema svetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije.

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori.

Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti delimično izmenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savetuje da prate postavljene znakove i upustva policajaca i graničara.

“Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primenjivati trajno”, navode u mađarskoj policiji.

rts.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ja
04.06.2023 13:59

Šta ćete učiniti sa kamionskim prelazima da tim ljudima olakšate prelaze. Kolima možeš i na manje frekventnim prelazima da prođeš ali kamioni samo na 2 prelaza sa Mađarskom i tu se gubi 2 dana u odlasku i 2 dana u dolasku

Povezane vesti