Претрага
Претрага
Close this search box.

Mališani iz Veselog vrtića posetili FK Kabel i družili se sa prvotimcima (VIDEO)

Foto: Gradske info

Deca iz Veselog vrtića PU „Radosno detinjstvo“ danas su posetila stadion FK Kabela, gde su uživali u igrama sa prvotimcima i kasnije poligonima koje su im pripremili treneri novosadskog kluba.

Nekoliko grupa dečaka i devojčica polaznika Veselog vrtića, jutros se rastrčalo travnatim terenima FK Kabela. Mališani su kroz igru sa prvotimcima, a kasnije posmatrajući i njihov trening imali prilku da se bolje upoznaju sa fudbalom kao sportom, a ko zna možda ovo iskustvo, zainteresuje neke mališane da se upišu na treninge fudbala.

Foto: Gradske info

Upravo su značaj bavljenja sportom od ranog detinjstva istakli Vesna Vučković vaspitačica u Veselom vrtiću, baš kao i Nenad Miljuš, predsednik FK Kabela.

„U današnje vreme deca mnogo ranije kreću da se bave sportom i naravno da fudbal važi za jedan on najpopularnijih sportova. Danas će deca moći bolje da se upoznaju sa sportom i možda će ih ova akcija motivisati da se počnu baviti sportom“- rekla je Vesna Vučković.

U današnje doba digitalizacije, potrebno je da decu usmerimo što više ka sportu, koji takođe podstiče međusobno druženje. Kroz fudbal deca mogu da nauče mnogo, kako o sportu tako i životu, zbog toga su ove akcije od velikog značaja, kako bi usmerili naše najmađe ka zdravom sportskom životu – poručio je Nenad Miljuš.

Nakon druženja sa prvotimcima, mališani su prešli na pomoćni teren, gde su im treneri mlađih selekcija FK Kabela postavili poligone i razne igrice u kojima su dečaci, ali i devojčice uživali.

Kako je prošlo ovo druženje na stadionu FK Kabela, možete pogledati u našem video prilogu.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti