Претрага
Претрага
Close this search box.

Manifestacija “Dani Tivta u Novom Sadu” biće održana od 22. do 24. marta

Foto: Vizual

Manifestacija “Dani Tivta u Novom Sadu” biće održana od 22. do 24. marta, a tokom nje će uz autentičnu muziku, gastronomiju i nastupe renomiranih kulturno-umetničkih organizacija, najsunčaniji grad crnogorskog primorja Novom Sadu doneti dah Boke i Mediterana.

Centralni događaj biće priređen u subotu 23. marta sa početkom u 11 sati na Trgu kod Katoličke Porte, a prisutne goste pozdraviće gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i potpresednik Opštine Tivat,. Svečani defile mažoretki “Modesta”, članova Glazbeno-prosvetnog društva Tivat, KUD “Boka” i “Maškarade” krenuće u 10:30 od Dunavskog parka, Zmaj Jovinom ulicom do glavnog gradskog trga, da bi ih na Trgu kod Porte sačekala delegacija grada Novog Sada. U povorci će biti i predstavnici Opštine Tivat. Na trgu će nastupati i klapa „Jadran” uz gastro ponudu ribe i vina.

Dan kasnije, u nedelju 24. marta u 20 sati, u Srpskom narodnom pozorištu pred novosadskom publikom biće izvedena predstava u produkciji tivatskog Centra za kulturu, “Ćelava pevačica”.

U okviru manifestacije, u petak 22. marta, predviđeni su zvanični susreti u Privrednoj komori Vojvodine, kao i potpisivanje Protokola o saradnji između JU Gradska biblioteka Tivat i Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

U Novom Sadu u toku je izložba tivatskog slikara Ivice Aranđusa, pod nazivom „Priroda stvari”. Zainteresovani izložbu mogu pogledati u Kulturnoj stanici “Svilara” do 31. marta.

Opština Tivat i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje u julu prošle godine, čime je formalizovana dugogodišnja saradnja i prijateljski odnosi između dva grada.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti