Претрага
Претрага
Close this search box.

Marina Popov Ivetić, Lokalni ombudsman Grada Novog Sada, izabrana za predsednicu Udruženja ombudsmana Srbije

Foto: Screenshot YouTube

Na sednici Skupštine Udruženja ombudsmana Srbije, koja je održana u junu mesecu. na Kopaoniku za predsednicu udruženja izabrana je Marina Popov Ivetić, Lokalni ombudsman Grada Novog Sada, na mandatni period od 4 godine koji počinje od 1. avgusta 2022. godine.

Udruženje ombudsmana Srbije je osnovano 2016. godine. Članovi udruženja su Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman i njegovi zamenici kao i svi lokalni ombudsmani u Republici Srbiji i njihovi zamenici. Pored redovnih članova udruženje ima i pridružene i počasne članove koji takođe mogu da učestvuju u njegovom radu.

Udruženje se pre svega, pored ostalih aktivnosti u koje spadaju i zaštita i unapređenja ljudskih, građanskih i manjinskih prava, zalaže za unapređenje i jačanje institucije ombudsmana u Srbiji i podršku radu ombudsmanima. Tokom godine udruženje organizuje niz aktivnosti koje imaju za cilj promociju ljudskih prava, ali i promociju same institucije.

Marina Popov Ivetić je prilikom izbora istakla da će se Udruženje u narednom periodu baviti proširenjem mreže ombudsmana i promocijom institucije u onim lokalnim samoupravama u kojima ombudsman nije nikada izabran, ili je institucija postojala u ranijem periodu. Takođe, pored nastavka i jačanja saradnje koje udruženje trenutno ima sa međunarodnim organizacijama, radiće se i na proširenju liste organizacija sa kojima udruženje sarađuje.

Inače, na istoj sednici Skupštine udruđenja za predsednika skupštine udruženja ponovo je izabran Zoran Pavlović, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, a za zamenika Aleksandar Jovanović, zamenik ombudsmana Grada Beograda.

Članovi Upravni odbor udruženja su: Katarina Mitrovski predsednica upravnog odbora i Lokalni ombudsman Grada Niša, Aleksa Kuzman zamenik predsednice upravnog odbora i Lokalni ombudsman opštine Žitište, Maja Toskić, zamenica Lokalnog ombudsmana Grada Subotice, Jovana Aleksić, zamenica Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, Jelena Jovičić, Lokalni omudsman Grada Kragujevca i Ana Ogrizović, zamenica Lokalnog ombudsmana beogradske gradske opštine Stari grad.

Članovi Nadzornog odbora su: Ivan Petrović, predsednik odbora i zamenik Lokalnog ombudsmana Grada Kraljeva, Miroslava Vojić, zamenica ombudsmana Grada Beograda i Zlatko Šimak, Lokalni ombudsman opštine Kovačica.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti