Претрага
Претрага
Close this search box.

MATURANTIMA ODZVONILO! Kraj školske godine za male i velike đake završnih godina, a evo KADA se polažu PRIJEMNI ISPITI i kako se u Novom Sadu obeležava ovaj dan

Foto: Grad Novi Sad

Malim i velikim maturantima, odnosno đacima osmog razreda i završnih godina trogodišnje i četvorogodinje srednje škole, danas je poslednji dan.

Male maturante u junu čeka pripremna nastava, zatim polaganje male mature 17, 18. i 19. juna i na kraju upis u srednju školu u zavisnosti od ostvarenog uspeha na prijemnom i uspeha tokom školovanja. Maturante srednjih škola koji žele da nastave školovanje čeka prijemni za upis na fakultet, a u zavisnosti od toga koji fakultet izaberu, diktira se i datum prijemnog ispita.

Za ostale osnovce, ova školska godina završava se  14. juna, dok srednjoškolce kraj očekuje  tek 21. juna.

Foto: Grad Novi Sad

Tradicionalno maturanti osnovnih i srednjih škola poslednji nastavni dan obeležavaju proslavama u školskim dvorištima, uz tamburaše, provod i zabavu, kao i defile uz šetnju po gradskom centru, a u Novom Sadu se prethodnih godina taj događaj obeležavao uz maturantski ples na Trgu slobode, nakon čega se upute na gradsku plažu Štrand gde se proslava nastavlja. Kao i svake godine do sada, tri najsrećnija učenika na plesu osvojili su letovanje sedam dana u Lutraki, Budvi i na ostrvu Evia.

Ranijih godina, poslednjih dan škole, srednjoškolci su obeležavali i uz fudbalsku utakmicu koja je dogovorena između dva tima. Jedan tim su činili maturanti, dok su u drugom protivničkom timu bili profesori.

Kako se kod vas obeležava kraj škole? Pišite nam u komentarima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti