Претрага
Претрага
Close this search box.

Međunarodno takmičenje „Vatrogasni izazov Petrovaradina“ očekuje se na Tvrđavi! 100 takmičara suočiće se da izazovima inspirisanim nepredvidivim vanrednim situacijama

Foto: VSGNS

Međunarodno takmičenje „Vatrogasni izazov Petrovaradina“, održaće se na području Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, 8. juna od 9 do 15 časova.

Ovo takmičenje okupiće 25 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava iz zemlje i regiona, sa ukupno 100 takmičara, koji će se suočiti sa izazovima inspirisanim nepredvidivim vanrednim situacijama.

Takmičarske vežbe predstavljaju simulaciju realnih situacija sa kojima se vatrogasci susreću u svom radu i nisu unapred poznate takmičarima. Uputstva za izvođenje svake vežbe se dobijaju po dolasku na lokaciju poligona. Po završetku vežbe preuzimaju se uputstva koja će takmičare dovesti do lokacije narednog poligona. Vatrogasni izazov Petrovaradina ima za cilj unapređenje veština dobrovoljnih vatrogasaca, jačanje samopouzdanja, timski rad, razmenu iskustava među kolegama, promociju vatrogasne kulture, kao i podizanje svesti građana o tome koliko je dobrovoljno vatrogastvo bitno za lokalnu zajednicu.

Foto: VSGNS

-Cilj nam je da podržimo i promovišemo rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, te da podstaknemo razvoj veština i znanja koji su od ključne važnosti za bezbednost naših zajednica. Ovo je jedinstvena prilika da se priključite i podržite našu misiju – istakli su iz Vatrogasnog saveza Grada Novog Sada za NS Uživo.

Iz ovog saveza apeluju na sve društveno angažovane kompanije ukoliko žele da obezbede finansijsku podršku, kao i opremu i materijal za takmičenje da kontaktiraju zaposlene u VSGNS na imejl adresu: dvdpetrovaradin@gmail.com ili na broj telefona: 065 252 09 96.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti