Претрага
Претрага
Close this search box.

Međunarodna regata dobila zvaničan logo: JVP „Vode Vojvodine“ nagradilo studenta sa 120.000 dinara

Foto: Promo

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ koja se održava od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim rekama i kanalima, a koja ove godine ima ekološki značaj, dobila je juče svoj logo sa eko-motivom.

Najbolje idejno rešenje prema mišljenju stručne komisije na konkursu „Čista voda, čista ljubav“ otvorenom za studente Grafičkog inženjerstva i dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ponudio je mladi dizajner Marko Ađin.

Foto: Promo

Nagradu za najbolji logo na temu zaštita životne sredine – ekologija, u iznosu od 120.000 dinara, Ađinu je juče uručio direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

– Cilj nam je da JVP „Vode Vojvodine“ bude prepoznato kao društveno odgovorno preduzeće, a fokus su nam mlade snage i mladi ljudi, studenti pre svega, koje želimo da podstičemo kroz praksu, dualno obrazovanje i finansijske mere. Ovogodišnja regata ima veliki značaj jer osim što promovišemo nautičko-turističke potencijale Vojvodine i obeležavamo Dane Dunava, podižemo i svest o ekologiji i očuvanju prirode na plovnom području, u šta smo ove godine uključili i Ministarstvo zaštite životne sredine, lokalne samouprave i brojna udruženja građana – izjavio je Kružević.

Foto: Promo

Ađin je rekao da je ponosan što je osvojio nagradu, navodeći da je naročito srećan što je dobio šansu da učestvuje i on na neki način u regati, jer će regatašima ove godine jedan od domaćin biti baš njegovo rodno mesto – Apatin.

Za prijavu na regatu “Vode Vojvodine” zovu od januara, a organizatori spremaju novine: U svakom mestu kulturni događaj, ovogodišnja manifestacija u znaku zaštite životne sredine

Regata okuplja ljubitelje rekreativne plovidbe koji će za deset dana preći maršrutu od 300 kilometara na vojvođanskim rekama i kanalima, na potezu Novi Sad-Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin – Bogojevo – Bačka Palanka.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti