Foto: Play dance studio Novi Sad

Međunarodni festival plesa Art of Dance pod nazivom  „VIP Stage“, održaće se u Novom Sadu 21. maja u subotu od 8.00  do 22.00 časa u NIS Naftagas pozorišnoj sali.

Očekuje se prisustvo preko 1500 plesača koji dolaze iz Srbije i regiona (Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Makedonija). Svečano otvaranje festivala zakazano je za 14.00 časova. Festival će otvoriti predsednik Gradskog sportskog saveza Mićo Radanović.

Foto: Play dance studio Novi Sad

Ovu manifestaciju organizuje “Play dance studio” iz Novog Sada, koji već dugi niz godina mlade plesače uči najlepšim plesnim koracima.

– Plesom deca uče kako da slede uputstva, sarađuju sa drugima, razvijaju prijateljstva. Plesnim pokretom kako da izraze emocije i osećanja, plesnim performansom prenesu poruku na publiku – istakla je Aleksandra Ilić, organizatorka festivala i dodala da oni popularizuju ples za sve uzrastne grupe, počevši od detinjstva do odraslog doba. Pratimo plesne trendove, nove plesne stilove, razvijamo ih u saradnji sa plesačima, trenerima i koreografima.

Foto: Play dance studio Novi Sad

ART of DANCE međunarodni festivali nastali su sa ciljem povezivanja plesa, umetnosti i sporta i predstavljaju  kulturu plesa, razvijamo plesne vidike i istovremeno podržavamo ples kao jednu od najznačajnijih fizičkih aktivnosti, kojom se može upotpuniti slobodno vreme ali i unaprediti zdravlje.

-Za sam dan festivala pobrinuli smo se da plesači imaju najbolje uslove za ples. Osim prelepe plesne scene pripremamo veliki broj pehara, medalja, zahvalnica, diploma i nagrada za najuspešnije učesnike – rekla je Aleksandra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments