Претрага
Претрага
Close this search box.

MESI, MESI, NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI! “Varljivo leto ’68” snimalo se nadomak Novog Sada, a na OVOJ plaži danas su mnogi dočekali prvomajski uranak (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Kultni film “Varljivo leto ’68”, režisera Gorana Paskaljevića broji na pretek filmskih replika koje se i danas koriste kao poštapalice u svakodnevnom govoru. Nema čoveka koji te davne 1968. nije pogledao ovo filmsko ostvarenje, uprkos tadašnjoj slaboj reklami i lošim kritikama.

Upravo na Čortanovačkoj plaži, poznatoj među Novosađanima, ali i u okolini, odigralo se nekoliko scena, kada porodica Cvetković odlazi na plažu, a kako i sam Bata Stojković u filmu kaže, “Mi smo ovde došli na svež vazduh, da se kupamo i sunčamo!” Kada je film oborio rekorde popularnosti, i sama plaža u Čortanovcima dobila je isti naziv.

Vikend zona katastarske opštine Čortanovci broji preko 3000 kuća i vikendica. Na ovom delu obale Dunava ima više vikendica nego stanovnika u selu. Koreni vikendaškog naselja dopiru još do sina Marije Terezije, Josifa koji je graničarima iz Srema besplatno dao zemlju u Čortanovcima kako bi uzgajali vinovu lozu a oni su osim rada u vinogradima otkrili i čari Dunava i prirode oko reke pa su tako nastale kolibe i prvo vikend naselje, istakli su istoričari.

Foto: nsuzivo.rs

Danas na njoj uživaju naši sugrađani, meštani Čortanovaca kao i drugi dođoši koji su čuli da plažu obavija šuma sa mnogobrojnim pešačkim stazama, bujna priroda, suncobrani, čamci i uživanje na pesku uz roštiljanje sa prijateljima i porodicom.

Ekipa portala NS Uživo proteklog vikenda svratila je baš do ovog mesta i uverila se da su sa lepim vremenom stigle i gužve, a svako je našao neku zanimaciju, jedni su igrali odbojku na pesku, dok su deca trčala naokolo i brčkala se u vodi. U razgovoru sa neki posetiocima saznali smo da će se na ovoj plaži, za 1. maj, tražiti mesto više. Istakli su za naš portal da ovde godinama unazad provode dolazeći praznik rada, kao i da atmosfera bude sjajna!

Ukoliko još uvek nemate ideju gde ćete dočekati prvomajski uranak, još uvek nije kasno da se pridružite ovim ljudima na plaži Varljivog leta ’68.

Foto: nsuzivo.rs

Podsetimo da su ključne uloge u ovom filmu odigrali Slavko Štimac, Mira Banjac, Danilo Bata Stojković i Neda Arnerić, a o tome da se “vijala” karta za premijeru govori i to da je nakon nekoliko meseci od prve projekcije film pogledalo preko 160.000 gledalaca samo u Beogradu.

Isto tako, nekoliko kadrove iz serije “Vere i zavere” zabeležilo se na čortanovačkoj plaži.

M. Š.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
02.05.2024 09:58

“Nema čoveka koji te davne 1968. nije pogledao ovo filmsko ostvarenje…”

Znam da pišete ono što vam vaši nadređeni pošalju, ali da li razmišljate o tome bar 1%??

Povezane vesti