Претрага
Претрага
Close this search box.

Mesto gde najmlađi uživaju „Bejbi Spa iskustvo u Mamarijumu!“ (VIDEO)

Foto: screenshot

Bejbi spa je vrsta spa centra koji je svojim tretmanima i aktivnostima prilagođen i posebno dizajniran potrebama beba. Mamarijum je jedinstven klub  za mame osnovan 2015 godine i sadrži raznovrsne programe za trudnice i bebe.

Pored boravka i druženja, edukacija kroz organizovanje stručnih programa kao i radionica i predavanja na široke teme od interesa za decu i porodicu je ono što čini Mamarijum inovativnim roditeljskim centrom. U sklopu programa za bebe nalazi se Bejbi Spa gde su svaka kap vode i svaka masaža korak ka boljem razvoju bebe. Bejbi spa je vrsta spa centra koji je posebno dizajniran za bebe. Ovaj centar  nudi  tretman i aktivnost koja je prilagođena potrebama i sigurnosti beba. Plivanje ili plivajuće sesije u specijalnim hidromasažnim kadicama koje su prilagođene bebama, kao i druge aktivnosti koje promovišu opuštanje, stimulaciju i blagostanje deteta. Centri ovog tipa  imaju posebno obučeno osoblje koje je edukovano nezi i sigurnosti beba i male dece.

Ovakav spa tretman je idealan način da se bebe opuste, podstakne razvoj motoričkih veština i koordinacije te da se roditeljima pruži prilika za povezivanje s detetom u opuštenoj atmosferi. Plivanje za bebe može imati niz pogodnosti za njihov fizički i emocionalni razvoj.

Uz malu pomoć će beba rasti i razvijati se u sigurnom okruženju, koje je prilagođeno njenim potrebama.  Sa ovim programom se može početi od druge nedelje života do punih 18 meseci. Navešćemo neke od prednosti odlaska:

Razvoj motoričkih veština: Plivanje potiče razvoj motoričkih veština kod beba. Kretanje u vodi zahteva koordinaciju pokreta, što može pomoći u jačanju mišića i poboljšanju ravnoteže.

Jačanje srca i pluća: Aktivnosti u vodi potiču kardiovaskularni sustav bebe. Lagano kretanje u vodi pomaže u jačanju srca i pluća, što može dugoročno poboljšati opće zdravlje.

Poticanje samopouzdanja: Plivanje može pomoći u razvoju samopouzdanja kod beba. Kroz sigurno istraživanje vodenog okruženja, bebe mogu osetiti kontrolu nad svojim telom i postići osećaj samopouzdanja.

Bolje spavanje: Aktivnosti u vodi mogu pomoći u smirivanju beba i uspostavljanju boljeg sna. Topla voda i lagano kretanje mogu imati opuštajući učinak na bebe, što može pridoneti boljem spavanju.

Povezanost s roditeljima: Plivanje za bebe često uključuje i roditelje, što može ojačati vezu između deteta i roditelja. Ovo je vrieme za zajedničko uživanje i interakciju, što može poboljšati emocionalnu vezu između deteta i roditelja.

Razvoj osetila: Kroz iskustvo plivanja, bebe mogu razviti svoja osetila. Otkrivanje različitih tekstura, temperatura i pokreta u vodi može stimulirati osjetila bebe i podstaknuti njihov razvoj.

Ostaje samo da posetite Bejbi spa sa svojim mališanima i uverite se koliko će uživati u brčkanju,a i napokon ćete prespavati mirno noć jer plivanje utiče na san beba.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti