Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Meteorolog Nedeljko Todorović govorio je za Kurir TV kakvo nas vreme očekuje do marta mesec.

Naime, on je najpre naveo da nas ovako veliki jutarnji minus očekuje do nedelje.

Do nedelje 12. februara biće izražen jutarnji mraz. Mada on će svakim danom da popušta po stepen ili dva. Ujedno će i maksimalna dnevna temperatura biti u porastu. Tako da će u subotu i nedelju biti od 3 do 7 stepeni, što je značajna promena. U subotu veče odnosno noć ka nedelji biće oblaka i padaće kiša. Počelo bi sa snegom te noći i onda bi prešlo u kišu. Mala bi bila količina padavina. U planinskim predelima će padati sneg, ali on neće bitno promeniti visinu postojećeg snežnog pokrivača koga ima dosta – rekao je meteorolog.

Todorović je takođe ocenio da će najtoplija sedmica u februaru biti od 13. do 20. februara.

Posle nedelje sledi blagi porast temperature. Ta sedmica između 13. i 20. februara bila bi suva. Bilo bi i dalje jutarnjih mrazeva, ali vrlo slabo. U Beogradu ga ne bi bilo, osim možda samo na periferiji. Maksimalna temperatura bi toliko rasla da bi između 15. i 20. februara dostigla vrednosti od 10 do 13 stepeni. To bi bio najtopliji period koji se očekuje u februaru mesecu jer zbog toga što bi od 20. februara bio blagi pad temperature i nešto češća pojava naoblačenja. Ne smem da isključim mogućnost da bi u nižim predelima moglo da bude i snega – istakao je meteorolog.

Inače, u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i hladno, u Negotinskoj Кrajini umereno do potpuno oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno i jak. Jutarnja temperatura će se kretati od minus 12 stepeni do minus pet, a najviša dnevna od jedan do tri stepena.

kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments