Foto: Screenshot Happy TV

-Potražnja je nikad veća na svetskom tržištu. Iako mi ne isporučujemo državama u sukobu, neki to rade. Cene skaču, a naš program je vrlo atraktivan- istakao je Petković na Hepiju.

Foto: YouTube

Jugoslav Petković, direktor “Jugoimport-SDPR”, na čelu ovogo preduzeća nalazi se od 2012. godine, a u gostovanju na Hepi televiziji istakao je da su “Jugoimport tada i sada dva različita preduzeća.”

-U 2012. mi smo bili samo jedni mali trgovci koji bi verovatno nestali da nismo snažno ušli u proces transformacije preduzeća. Mi smo danas najveći trgovci i proizvođači, u preduzeću radi više od 1.500 radnika, otvoreno je pet novih fabrika s različitim proizvodnim pogonima. To je jedan garant stabilnosti i prosperiteta. I za našu državu Srbiju i za namensku industriju- rekao je Petković.

Mi ne isporučujemo stranama u sukobu

On je objasnio i postupak prodaje naoružanja i vojne opreme, pa istakao da tu nema mistike.

-Svi misle da je u izvozu naoružanja i vojne opreme neka mistika. Tu nema mistike. Ako postoji neki proces koji je najviše kontolisan na kugli zemaljskoj, to je vojna oprema. Izvezli jedan metak ili sto hiljada raketa ista vam je procedura. Vi morate da imate ugovor sa krajnjim kupcem i sertifikat krajnjeg korisnika, gde se kaže u kojoj će zemlji da završi. Nakon toga vi aplicirate našem ministarstvu za dozvolu. Da biste dobili izvoznu dozvolu mora da prođe Ministarstvo spoljnih poslova koje kaže da li je ta zemlja na listi sakncija UN, nakon toga Ministarstvo odbrane, koje kaže da li to smemo da uradimo ili ne smemo uključujući VBA i VOA. Zatim MUP i BIA. Kada dobijete sve te saglasnosti, onda tek krećete  To je najkontrolisaniji proces- izričit je bio Petković i dodao:

-Dosta fotografija sa sirijskih ratišta je sa Jugoimportovim pancirima i na kraju se ispostavi da to nije tačno. Mi ne isporučujemo stranama u sukobu. Stav Republike Srbije je apsolutno jasan i mi ga se svi pridržavamo. Ne prodajemo naoružanje ni Rusiji ni Ukrajini.

Foto: Tango Six

Naš program je vrlo atraktivan

Petković je istakao da je u Jugoimportu stavljen akcenat na neke stvari koje nisu imali, te da će oko Vidovdana prikazati neke novitete.

-Dobro je da neko podiže lestvicu. Potražnja je nikad veća na svetskom tržištu. Iako mi ne isporučujemo državama u sukobu, neki to rade. Cene skaču, a naš program je vrlo atraktivan. Treba biti ponosan.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
11/03/2023 10:24

Jesu i vase granate u UKR garant stabilnosti?

Last edited 19 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
11/03/2023 14:06
Reply to  SNS Uzivo

A nato oruzje i revolucije verovatno obezbedjuju mir?

SNS Uzivo
11/03/2023 19:30
Reply to  Vidoje

Ne ali se ne prave ludi kao ovaj. Izabrali su taj put i stoje iza svoje odluke… 🙂

Last edited 19 dana ranije by SNS Uzivo