Foto: Wikipedia

-Novi Sad konačno dobija savremen, gradski stadion koji zaslužuje, gde će moći da se održavaju kako domaće, tako i međunarodne utakmice- rekao je za naš portal Dušan Miladinović, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam”.

Stadion Karađorđe je otvoren 1924. godine, a nekoliko puta rađene su njegove rekonstrukcije. Uskoro će stadion dobiti potpuno novi izgled sa starim imenom.

-Novi stadion Karađorđe biće urađen prema UEFA standardima, koji su veoma strogi. Oni tačno propisuju gde treba da ulaze gledaoci, autobusi za sportiste, koliko parking mesta mora da bude obezbeđeno- rekao je Miladinović.

U skladu sa tim propisima, stadion će imati kapacitet od 16.500 stolica za gledaoce i 500 parking mesta. Plato kod stadiona biće ozelenjen, a biće urađeni i poslovni objekti.

Stanari Ulice Dimitrija Tucovića imali su primedbu na visinu stadiona u odnosu na njihove stambene zgrade, ali su ih projektanti uvažili u skladu sa standardima koliko je bilo moguće. Ulica će nakon rekonstrukcije biti šira, sa mnogo boljom osvetljenosti.

-Na stadionu više neće biti atletskih staza, ovo će biti samo gradski fudbalski stadion. Atletski kompleks se seli na Jugovićevo- dodao je Miladinović.

Za sada nema naznaka da će stadion promeniti ime, ostaće veran svom prvom imenu Karađorđe.

Autor: Ivona Karan

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosađan
20/11/2020 15:36

Zašto stadion ne ponese ime nekog proslavljenog fudbalera Vojvodine ( Toza, Krstići, Panta,Triva i sl) već mora ovo ime koje nema veze sa sportom. U Beogradu su dali ime po Mitiću,a nama naturaju istoriju

Dejan
21/11/2020 08:14
Reply to  Novosađan

A Karađorđe nije tvoja istorija?

Novosađan
21/11/2020 15:22
Reply to  Dejan

A ti se sećaš Karađorđa. Ovi nabrojani su naša (vošina) istorija,kad može u Beogradu sportska istorija što ne može i kod nas. A onako za tebe ja sam rođen kod kuće u Karađorđevoj ulici i to za Srpsku novu godinu,ali mi malo smeta što se ovde nešto natura .